2011

En summering av året som gått för mig!

Januari
Firade in det nya året hos Emelie i Åre. Vi hade en väldigt trevlig 5-rätters middag innan vi tog oss ner mot torget till 12-slaget. Det nya året följdes sedan upp med en Barcelona-resa där jag besökte Maria. Fick träffa flera olika utbytesstudenter och se Barca-Santander på Camp nou. Lite shopping, tapas och ...kulturella sevärdheter hanns också med. Trevlig resa!
Februari
Flyttade in till mitt nuvarande hem, "ol2an", där jag trivs väldigt bra. Definitivt en uppflytt! Jag och Linda åkte nattåg till Järpen och pratade om Linköping för nv 2 och nv 3. Vi fick bra respons och jag vet att flera har flyttat ner hit denna hösttermin. Hann åka en nostaligsk 2-milen runda och utgång i Åre :) Emelie och Linnéa kom sedan och hälsade på mig i slutet av månaden då jag hade inflyttningsfest och senare visade upp innebörden av "kravall" för dem. Väldigt trevlig helg!
Mars
Halva månaden bestod av ett konstant pluggande inför ett tufft Tenta-p. Var även hem en sväng för att köttbullemissionera på Skvadern med Niclas och träffa la familia. Efter en bra och väldigt snörik vinter började nu våren komma nere i Linköping. Många förkylningar hanns med under de 3 första månaderna också.
April
En relativt lugn månad. Jag, Julia och Linda sprang premiärtävling i orientering utanför Norrköping. Första dagen gick bra medan den andra, budkavle, gick väldigt dåligt.  Sedan kom ett hett efterlängtat påsklov som till stor del spenderades glassande i solen i Åkersjön. Var otroligt välbehövligt för egen del.
Maj
Inleddes med UK, utekravall, där cirkus 5000 studenter festar utomhus, årets band var the sounds. Innan kvällen så ställde jag upp i Lithe Vilses "för Öl-ol". Kom fram till att det inte riktigt var min grej att häva 4 öl/cider och bröt efter en halv, men var väldigt trevligt ändå :)
Senare anmälde sig korridoren till "akademiska rodden", en roddtävling för studenter, en otroligt kul dag som avslutades med en sittning och sedan SOF (en festival för studenter)!
Därefter började allvaret då tenta-p var på gång och jag pluggade och pluggade och pluggade :P
Juni
Äntligen sommarlov! Jag gjorde en kort visit hem och lämnade grejer innan jag och Linnéa åkte på en efterlängtad Alanya-resa! Vart lite för mkt sol till en början då jag brände mig första dagen (efter att ha gjort hammam) och fick därför ta de lite lugnt med solandet. Det vart mycket kycklingkebab (12kr) under veckan samt dans och allmänt slappande :)
Därefter tog sommarjobebt vid. Jag började med 2 veckor på EON där jag i år fått turen att jobba med Sofie. Roliga 2 veckor hade vi innan det blev midsommar och skifte av jobb för oss båda. Jag började på totalförvaltning i stan, som hyr ut fastigheter. Var lite utav ett kaos när jag kom dit första dagen men jag hann under min tid där lära mig mycket nytt.
Juli
Juli bestod mestadels av jobb under dagarna, och åstön under helgerna. Vi köpte en wakeboard som jag lärde mig åka på och nån fisktur hann jag även med. Sista veckan stod traditionellt O-ringen på almanackan. Denna gång lagomt nära, Mohed utanför Söderhamn. Jag sprang i D21 det här året och jag är väldigt nöjd med veckan! Med mycket sjukdomar under våren så hann jag endast träna under de veckor jag var hemma. Orienteringen gick som jag ville trots otroligt lite kartträning. Avslutade veckan med att få en pinne i benet under jaktstarten. Upptäckte sedan detta i duschen då jag fick gå bort till sjukvården (första gången!) och de fick hjälpa mig att snitta lite för att få bort den. På kvällen väntades som vanligt 6:e etappen och den va väldigt kul!
Augusti
2 veckor till av jobb innan jag, pappa, Ann och Anna åkte till Gävle för att springa norrlandsmästerskapen. Sprinten gick åt helvete :P och de andra 2 minns jag inte riktigt. Hade inte samma flyt som på 5-dagars iaf. Trots detta en väldigt trevlig helg där vi bland annat åkte in till Gävle ity och gick på bio, horrible bosses om jag inte minns helt fel. Efter söndagens långdistans åkte jag ner till Linkan igen där det var fullt upp, ja hann knappt hem innan jag skulle iväg till ett fadderfyllt Skytte-C. Väldigt kul att träffa kompisarna igen.  Sen väntade 2 veckor av nolle-p! Jobb och fest om vartannat, men kändes mest som semester! Otroligt roliga veckor!
September
Nu började skolan igen och jag hade dragit på mig en rejäl förkylning som höll i sig i cirkus 3-4 veckor. Tuff början i skolan då jag var sjuk och dessutom skulle till Dublin den 15! Hann precis friskna till innan jag och Linda tog oss till den gröna ön och Dublin. På lördagen skulle vi springa halvmaran i Phoenix park och vi förberedde oss för den med lite sightseeing och bio :) Maran gick bra med rådande förutsättningar :P Hade nya skor och fick jäkla skavsår efter 5 km men det var bara och bita ihop :) Tiden var väl kanske inte strålande men jag var väldigt nöjd med tanke på den långa sjukdomen veckorna innan! Vi var oxå på en supertrevlig stadsvandring med en student som guide som var otroligt bra! En busstur hann vi också med där vi bland annat fick se inspelningsplatser för "P.S I love you" och "Braveheart". Väldigt fin natur! Det tråkiga med denna resa var att vi blev bestulna, jag vart av med min telefon, kamera, ipod och alla pengar. Som med allt annat så ordnar sig det mesta tillslut, även om det var skittråkigt :(
Väl hemma var det organisationsdugga direkt när jag kom hem och på helgen väntade en dagstur till stockholm för att skriva Toefl-test, som testar ens engelska kunskaper för ev utlandsstudier. Kom hem cirkus 9 på kvällen då jag tog en dusch och sedan fick med Tompa på att hänga med ut! Vi åkte till Lindas klasskompis för att sedan gå på "sjukhusfesten" på NH. Spontan men trevlig kväll!
Veckan följdes av att jag fick dra ut min visdomstand, som var lite värre än jag räknat med. Hade faktiskt inte ens tänkt så mycket på det hela så jag fick en smärre chock när de började bädda in mig i gröna skynken som man ser på tv :P Hade väldigt ont efter som inte slutade, det visade sig att det fastnat en matbit i "hålet" efteråt och jag fick åka tillbaka för att ta bort den. Efter detta vart det mycket bättre. Jag och Julia bestämde oss senare samma vecka för att gå på kravall, (min enda denna termin) och lyckades få tag i biljetter samma kväll, vi hade lite flyt där. Rolig kväll även denna!
Oktober
Inleddes med mycket pluggande inför tenta-p. Efter tentan blev det tentafest som mest bestod av köande i 2h innan vi tillslut gav upp och gick hem. Men rätt trevlig kväll i alla fall. Sedan började nya terminen med att jag åkte hem och blev frisk efter en månadslång sjukdom. (Efter denna helg har jag varit frisk, firade 8 veckor i söndags vilket är något utav ett rekord!)
November
Korrioden hade korridorsmiddag och fest. Alla var uppklädda och vi hade lagat 3 rätters (eller rättare sagt så lagade killarna maten och jag stod för sallden). Som sig bör så serverades både förrätts- varmrätts- och efterrättsvin. En otroligt kul kväll och sånna kvällar kommer jag sakna den gång jag flyttar härifrån!
Fick också fint besök av Elin helgen efter och jag tog med henne på sittning, Damsittning. Endast tjejer på sittning och servitörerna och underhållningen står killarna för. Detta år hade vi blivit placerade allra längst fram vid scenen för att se så mycket som möjligt. Trevlig kväll och det tror jag även Elin tyckte :) Kvällen efter gick vi på bio och såg den nya twilight-filmen, som var något utav en besvikelse tyckte jag. Hände ingenting.  På söndagen tog jag ut elin på en av mina rullskidsrundor, väldigt platt men en fin tur tycker jag :)
Någon helg senare var det dags för herrsittning som jag själv inte gick på men tjejerna i klassen hade bestämt för att ha en 3 rättersmiddag som var ytterst trevlig. Lithe Vilse hade den årliga maskeraden med tema "dataintrång i sjumilaskogen". Klurigt tema va ;) Jag var en trasdocka med hänvisningen " Nalle puh o hans vännder är dockor/gosedjur, de görs i en fabrik. Om det blir dataintrång så blir fabriken hackad, alltså blir dockorna trasiga!" Kul kväll som slutade tidigt med att jag och 2 till åkte hem och kollade på halva grease 2 innan vi somnade :)
December

Började månaden med att fira Jullan som fyllde 21 på flamman! Sedan började allvaret igen och tentaplugg för hela slanten till den 20! Den 10 hann jag dock med nobelmiddag som även här bestod av att killarna kagade 3-rätters medan jag fick....duka. Jag börjar bli bortskämd! Väldigt trevligt var det iaf och behövligt avbrott från allt pluggande!
Efter den 20 var det tentafest (såklart) innan färden hemåt började. Den 22 hann vi med att äta julbord med farmor, farfar, mormor och morbror i Sollefteå. Väldigt trevligt att träffa dem innan vi åkte vidare till Åkersjön för julfirande! Mysigt och mycket snö som vanligt (efterlängtat!!!!). Den 26 firade vi mamma med den traditionella mellandagsrean i Östersund innan vi sedan åkte hemåt den 29. Det nya året firades in hemma hos Anna, vi gick ner till hamnen till 12-slaget och såg massor av fyrverkerier! En bra start på det nya året.
Det var mitt år i korthet! Det har varit ett bra år men jag tror att 2012 kommer att bli ännu bättre :)
Har tyvärr inga bilder på min nya favvodator!

RSS 2.0