Nöjd



Haha som utlovat vart de mkt nytta idag alltså, oj oj ! :P får ta igen de imorrn...
   Vart iaf en tur på 45 minuter! De va härligt. Dock led jag av huvudvärk. Men härligt kan det ju vara iaf! Tror dock att jag inte äger en enda muskel längre! Tyvärr fanns inte heller balansminnet kvar :P  Känner att jag skulle behöva gå på etic i helgen alltså! Det är nice ;) Dessutom är det öppet hus.

Sen gjorde jag och Sofie omelett. Sen vid 6 kom vi på att vi borde åka på birsta. Sagt och gjort. Jag fyndade en kjol och en längre tröja. 49 kr/st. Nästan som Kina :P Där träffade vi mamma. Vi åkte och handlade, men inte på maxi hör och häpna! Jag och Sofie vart lite besvikna, men Willy:s funkade ju det med. (Dock inte i närheten av mysfaktorn på maxi ;] ) Sen skjutsade jag hem oss. Upptäckte i ett av omklädningsrummet att jag nästan blivit mörkhårig :(  Blondes have more fun, liksom. Kanske borde ta mod till mig och tona/färga. Hehe, nån skillnad borde de ju bli iaf!

Nu ligger jag i sängen och slöar. Vet inte riktigt vad jag ska göra tills klockan 11 då jag ska agera taxi... Just jal (pling) kanske borde sätta mig ner och skriva en 5-sidors analys av damtävlingen idag. Skulle va jäkligt kul faktiskt. Läs och njut liksom ;) Tror inte jag orkar lägga ner så mycket tid på de bara :P

Imorrn ska Ann på disco. Kom nyss in o fråga om hon kunde ha en klänning hon lånat av Sofie :P tyckte den va lite lång (16 resp 9 år). Sofie som ska arrangera det, det verka vara lite folk så jag kanske måste rycka in.. (huga). Ett senare problem :)

Det är stört nice att få köra bil igen iaf (Y) yeay!! mee like! ;)



Ann 6 år ;) behöver jag nämna att hon är starkare än mig nu ;D


// J



Hemma!


Sovmorgon idag! Väcktes av Sofie som ringde mig 11, skönt! Har börjat dagen med en bastant frukost, alltid lika skönt att vara hemma ;) Sen skjutsade jag iväg mamma så ja kan åka upp på berget och träna mina hela 45 minuter!!! Oj, oj, oj ;) Ska leta reda på ett par skidor först bara.. Väntar på att Sofie ska komma hem också. Skulle ta 12.45 bussen hem. Tänkte fråga om hon ska med och åka....jättetroligt då hon var sjuk i förrgår :P Sen ska vi plugga. Vi läser ju numera samma kurser (jag går i 3:an hon i 1:an...;o) och har samma bok i kemi och fysik. Trevlig dag att se fram emot med andra ord ;) Sen så måste jag ju analysera dagens damlopp också, specialbehandlad som jag är..! Funderar att gå ut o käka med sofie ikväll...mamma kanske vill följa med också ;P I och försig så de kanske pappa och ann vill också. Ojdå, nu vart de lite klurigt :P

I helgen hade ju mamma varit och storshoppat :P (inför Paris) hon hade hitta en grej som hon jätte gärna ville ha men oegoistisk som hon är så tänkte hon att neej, detta ska jag köpa och ge till Jill. Så hela denna veckan så har jag ju gått på tå av spänning för att få se va de är för nåt :D Så igår när jag kom hem fick jag paket.., en titan och silver ring som jag önskat mig! :D Vart asglad och väldigt nöjd! Sen höll jag och Sofie på o dumma oss som vanligt (alldeles för många sena kvällar på slutet :P ) Berättade om dom roligaste filurerna i Järpen. Hon var imponerad! Jag med faktiskt :P (slisken you know).

Igår när jag precis satt mig i bilen o va på väg hem, vem ser jag inte då stå där ensam med packning på station, Hyttsten!! Var tvungen och hoppa ut igen för att heja =) Hon skulle vara hjälpreda nu när sm går av stapeln ;D Har nog inte sett henne sen studenten så de va lite kul! (hon har flyttat till Norge) Det visade sig att vi åkte samma tåg hela vägen utan att se varandra.., haha lyckat! :)

Sen imorse när jag skulle öppna kylen och ta fil så hoppar en jävla groda fram! (eller egentligen låg den still) Jag ryggade till lite innan jag insåg att den var fejk. Antar att min kära syster Ann tyckte det var jättekul med en groda i kylen. Har dock ett svagt minne att den legat där tidigare också.(minnet som sviker igen)  Lite lurad vart jag allt iaf! Hackade ner den i filen så det vart grodfil :') mumma.

Nu kom Sofie!


 
So long guys!  ;)

// Nöjd Jill


På väg..


Efter många om och men på väg hem... Säger bara att här på Järpens skidgymnasium så kör dom med särbehandling (tyvärrr på ett negativt sätt). Hatar att jag har rätt och dom har fel men inte inser det. (hehehe:P ) Har faktiskt ingen förståelse alls när det gäller det här. Det är så jävligt att jag skulle kunna tänka mig att stanna kvar bara för att! (men de tänker ja inte eftersom ja bara förstör för mig själv och missar en dag hemma då) Fan ta tränarna.
   hmm....Så illa är de väl faktiskt inte men nog är det irriterande alltid! :)

För övrigt har jag varit till läkaren idag. Efter en timme i väntrummet var de äntligen min tur! Jag är friskförklarad! hurray ;) Dessutom är jag nu bästa kompis med alf eftersom han låna ut en läkarbok till mig (Y) haha. Vänta ska ni få höra, "Klinisk Kemi i praktisk medicin" ;) Nu har jag de jag gör :P Haha...nej men det ska faktiskt bara vara en hjälp i mitt projektarbete =) :P

Sen vart de samtal med kicki (igen) och sedan lunch. Sen matteprov! Det gick bra. Kände att de var för lätt för att de skulle gå bra egentligen. Men de gick! Chrille spika och jag med! :)) Sen började sömpillret (fysik) var dötrött efter prov o ingen rast. Hängde inte med överhuvudtaget. Det gjorde Chrille (alias geniet i järpen) så han fick hjälpa (Y)

Sen de vi väntat på i en vecka nu, Tacos till middag ;) WihoO! Lika gott som jag föreställt mig, dock mkt mättande! Nu ska jag packa. Lr har typ packat....tror jag... alltid en jävla ångest inför o packa liksom?! 4 dar hemma o ändå orolig :P hah, de är inte lätt detta inte!

I sedvanlig ordning numera var jag dödstrött när jag skulle kliva upp (till o med värre än vanligt). 'Problemen' stavas naturligtvis E&L. Kul vare iaf. Idag på lunchen och middagen med. Haha men nu ska jag upp och hjälpa dom med att bädda sängen, ja de är inte lätt när man är liten :')

19.41 går tåget =) Sundsvall 11 ikväll (Y) blir bra =) Ska göra nytta imorrn tänkte jag.........;)


// JiLL

kvällskvisten ;P


Hahaha, what a night, what a night :D Jag är pigg som fasen nu på kvällen/natten. Efter min långa väntan medan dom andra tränade var det äntligen dags att gå upp till elevhemmet för att fira Elin och Linnea :D Vi bakade ju på eftermiddagen, after eight kladdkaka och en hjärtformad tårta ! Behöver jag säga att de vart en hit lr !? Speciellt min after eight kaka ;) Om ni vill veta receptet sen så kan jag ju kaaanske avslöja det en annan dag ;-)

   Iaf så vart de ju självklart skumpa till (jag och becka klarar ju oss numera inte utan det) och sen när alla gått fick elin, linnea och jag uppgiften att plocka stolar lr ja ställa upp dom på  bordet. vi tävlade (tävlingsmänniskor som vi är) Det var askul. Hahaha. Jag som vart på så dåligt humör efter tränarsamtalet ..Jag är imponerad över hur Linnea och Elin lyckas göra mig på sånt otroligt bra humör (desvärre är jag jävligt pigg också ;O :P ). På vägen hem hade vi förfest i korsningen skidgymnasiet/notvallsvägen. Party! hahaha. Fan va jag bara skriver utan nån innebörd nu. Kul som fasen vare iaf, Elin ASCHLUND. Hoppas alla sover så ingen hör mig garva när jag ligger här själv framför datorn... Humorn är såklart på topp.  Hör dock Elin skratta ovanför mig. P2 är lyhört ;) tur vi är 2 som är mobbade iaf ... ;-)

Från de ena till de andra så måste jag tyvärr meddela att ännu ett av mina 'hawaii' glas har gått sönder. Denna sorgliga händelse hände i söndags. Jag sörjer fortfarande. De va 6 från början, nu finns endast 2 tappra kvar! En tidsfråga innan dom också dör tror jag...!

Snart är klockan 00.00. Synd att jag ska till elevhemmet 8 imorrn också eftersom jag måste "diskutera tors-fre" med kicki. aaaah.


Denna dag var bra. No more dövörat Jill! Har alltid haft på högsta volymen på telefon när jag har pratat. Ida ringde idag och jag höll på att dö! Så jääävla högt var det, stört stor skillnad på min hörsel (Y)
 
Jag kom förresten på den 10:e grejen med min topp 10 lista 18 år :D uppdatering nu alltså!

10. Man får (lagligt) ringa heta linjen ;)

Nu är klockan 00.00! God natt allihopa =)

/ Pigg och superhörsel

18 is the secret ;)


Åter igen på ämnet 18. Eftersom jag nu varit detta i exakt 5 månader och 1 dag så måste jag ju räkna mig som expert på ämnet. Därför ska jag skriva ner alla positiva grejer med att fylla myndig ;) (allt för Linnéa och Elin ska må ännu bättre ;] )

1. Självklart körkortet!
2. Alla tycker det är jätteviktigt och fylla 18 därför får man bra presenter och tårta!
3. Man får ta hand om sina egna pengar på internetbanken.
4. Man slipper klättra över stängsel och smita in bakvägen för att komma in på krogen ;)
5. Man får köpa julöl...
6. Man blir automatiskt smartare...( det är ju denna mening ett bevis på)
7. Man får skriva på alla papper och sånt själv utan underskrift av målsman ( mkt praktiskt när man inte bor hemhemma)
8. Man får rösta :P
9. Man är fortfarande ung och fräsch ;)
10. Kom precis på en till supergrej men jag glömde bort den ( minnet som sviktar är en av alla negativa sidor men de tar vi en annan gång ;] )


18 is the shit, eller hur!?! :D




/ 18

Today



 Jag är lite less på tränarna. Fastän dom egentligen inte ha gjort nåt. De är bara känslan av att nån annan ska bestämma över mig och vad jag ska göra som jag hatar! Tror de är bäst att jag blir chef.

Imorse skjutsade jag in Jennie till åre med hjälp av beckas bil. Det var kul. Jag vill köra bil!  Sen åkte jag till vårdcentralen i Järpen. För dom som vill veta hade jag en vägg av vax som läkaren tippade suttit där i 1-2 år. Det är alltså därför jag hört så dåligt.....Pling! (citat åhman;D ) De vart iaf en jäkla skillnad!! Skööööönt :)))

Nåt som inte är lika skönt är att jag har matte prov imorrn. Lr egentligen är de bra...orkar inte vänta nå längre på att göra det. Problemet är att jag överarbetade (bortförklaringhost) min hjärna igår så jag har inte rört böckerna än...tror inte ja kmr göra de heller. De jag inte lärt mig förrän nu lär jag inte lära mig tills imorrn iaf! 
     Ska till åre imorrn o ta blodprover iaf..tror jag? Fattar inte va kicki pratar om ibland. Har kommit fram till att anledningen att jag inte somna på kvällarna är att jag inte har tränat på superlänge. Så nu är min dygnsrymt alltså helt normal! (Y) haha.

Men idag är de inte min dag utan det är min kära vän Linnéa =) 18 år idag! De är speciellt att fylla 18.. No more comments is needed ;)




Hoppas du haft en super dag :)


Jag vill åka hem!



/ J


Måndag kväll


Jag är nog inte nån måndagsälskare direkt. Har tråkigt, inge bra på tv:n. Vart dock lite glad när Sofia kom och ville se vad jag köpt i Kina :P kände mig nöjd igen ;) lite som roar minsann! Orkar inte ta tag i nåt ( som vanligt nu förtiden) har tänkt städa, tvätt nu i en vecka men ha de blivit av...njaaa... Blir som itne så mkt tvätt när man inte tränar. En fördel är ju det iaf. imorrn bitti har vi blodprov. Hoppas på att få åka in till åre sen o ta fler prover. Vill se att alla bakterier och virus försvunnit! Funderar också på hur jag ska lägga fram för Kicki varför jag behöver ta ledigt torsdag och fredag (igen). Becka är mitt främsta vapen. Haha men lär ju ändå inte få åka längre än en timme typ o då är de ju roligare o åka en timme på södra när de är sm :P + att ja får äta mammas mat  :) Mamma min som är i Paris just nu! vadå avis? (jag har ju inte alls bara vart i kina i 16 dagar) skulle dock inte tacka nej till en ny resa ;D finns de nåt roligare lr :)

Sen är de ju faktiskt ingen vanlig dag imorrn då vi blir en 18-årig rikare här på skidgymnasiet. Vet inte om jag ska skratta lr gråta, får ju inte vara äldre än 2:orna längre...(vilket är extremt viktigt ja..eh) haha =)

En annan rolig grej idag var att Mangen och Johan skulle köpa bruce biljetter. Mangen+ Johan= 2 st. Johan+Mangen=2 st. Dom lyckades köpa 6 biljetter.  1+1 är inte lika med 6. Hahaha nej inte håna nå mera nu, alla kan ju göra misstag :P
Ida och Johanna har idag också startat krig med våran matte lärare Anna 'stjärna i kanten' Hollander. De var riktigt kul och höra på matan idag att Johanna minsann var arg! Dom hade blivit så förbannade att dom gått direkt till rektorn och sagt till. Han hade bara varit på deras sida ;) " Det här var droppen" citat Johanna/Ida ;]

I veckan ska jag ta tag i mitt projektarbete. Hittar inte den jävla loggboken bara. Av nån anledning så försvinner det bara saker för mig, hittar aldrig nya grejer eller åtminstone tillbaka dom gamla! ;S Det är som vanligt den där förjäkliga "nån" som tar dom för jag fipplar ju aldrig bort grejer... Känns iaf extremt drygt att skriva om all skit eftersom de bara är just skit grejer som står där..

Fick precis besök av Evelina.. ska gå över och sällskapa en stund... Imponerad över min frekventa bloggning på slutet, tyder på att jag har för lite att göra ;-)




/ Jill

I väntan på middag..


Puh vilken dag! Efter en alldeles för sen kväll var mina ögon igenklistrade imorse. Tog mig 30 minuter innan jag lyckades öppna dom. Fick sova med mobilen för att jag skulle höra alarmet också (Y) haha. Tog mig upp vid 8 iaf och hann till skolan i tid :P Väl där började min extremt ansträngande för hjärnan dag. 1.15 matte, jag var på G! 10 minuters paus innan den fruktade fysik lektionen. hugaligen. Paus för mat innan jag gick hem för att vänta in mitt paket och försöka väcka min telefon till liv! Mitt sim kort vart nämligen inaktiv i natt. Hade som tur var fått mitt nya med posten idag så nu är de gratis sms forever ;) Efter det var det dags för biologin men eftersom våran lärare fortfarande är skadad (eeehh...) så gick vi tappra (becka jag chrille) på extra lektionen i matte. Sen en till paus på hela 10 min innan sista mattelektionen för dagen började! 3 matte lektioner + 1 fysik lektion ( som också bara består av matte fast mkt svårare) på en dag! inget för veklingar vill jag lova ;P Nu har jag dock överansträngt min hjärna tror jag då ja har lite huvudvärk. Tror jag behöver vatten..

Haha, just ja, vatten..! Idag lärde jag och becka oss en fantastiskt bra sak på fysiken!! Världens bästa bantningsknep lärde han oss lärarn. Vi fick räkna ut att om man dricker 3 dl 8 gradigt vatten så måste kroppen förbruka energi för att värma den till 37 grader. Man ska alltså dricka kallvatten om man bantar ;) Utdelningen var 8 kalorier per 3 dl glas ;D Jag och Becka slog våra (då fortfarande fräscha) hjärnor samman och kom fram till att detta borde innebära att glass är superbra bantingstips med. Åtminstone +-0 ;) Genius!

Jag undrar för övrigt våran biologilärares frånvaro :P I höstas hade hon migrän x antal gånger och nu har hon varit borta 4 ggr sen jullovet. Stackarn då... och på fredag missar jag ännu en lektion. Haha..tur att det inte är mitt favorit ämne:)
Nu väntar becka, chrille och matan :)


/Jill

Döv!



Droppade i sån här revaxör i båda mina öron igår kväll och sen en tuss utanför. När jag vaknade idag trodde jag att jag var döv. Hörde knappt telefonalarmet! Tänkte jaja det beror ju på tussarna så jag tog ut dom. Men icke sa nicke, här sitter jag 10 i 7 fortfarande lika döv! Otroligt obehagligt för det känns som jag har världens tjockaste tuss i båda öronen och vatten i dem + hjärnan :P . Skulle inte de där dropparna göra det bättre?!? Jag hoppas min hörsel återvänder till imorrn, annars kan det bli kämpigt att höra vad lärarna säger... + att jag inte gillar att sitta längst fram!

Denna dag har varit nästan lika slapp som föregående, skidor halva dan (på tv:n), gick sedan en timme med Linnéa, vilket var otroligt skönt och välbehövligt! Tyckte det kändes bra ändå, lite slem får man väl räkna med? Sen vart de käk och efter det så vart jag så trött så trött, la mig en stund så nu kommer jag förmodligen inte kunna somna ikväll heller... känns som det kanske va värt de ändå, stört att man kan bli så trött! Det är bra att ha slappardag på söndagar, så många bra program på tv:n då ;) 4 top model program nästan på raken ;D

Imorrn har min älskade sovmorgon försvunnit! Måndagens schema ser istället ut så här; Matte, fysik, lunch, biologi och avslutningsvis matte igen. Har fått en extra matte lektion för att kunna avsluta kursen fortare, vilket i och för sig är bra men fan, på min sovmorgon?! Det svider ;] Imorrn skulle biologilärarn vara tillbaka gfter 3 lektioners frånvaro....så kan nog tyvärr inte räkna med hål denna vecka!

Har kollat igenom gamla bilder idag, bjuder på denna ;-)



tippar på 10-11 år =)

Trevlig kväll!

//Jill


söndag morgon

Jag gillar denna låt! Den är pigg, jag är trött. Ska kolla skidor nu..sen gå, kanske tvätta :S huga. Matte också. Kunde inte somna igår, låg vaken hur länge som helst. Min dygnsrytm är crazy! Ena dagen stupa i säng 9 andra dagen pigg klockan 1. Hmm, jobbigt läge ? :P



nananananananananananana ;)

see ya ;-)

Lördag kväll

Lördag,

Vilken fruktansvärt händelselös dag! Passar i och för sig mig rätt bra, känns som de börjar närma sig sluttampen på denna rekordlånga sjukdom! Blev en promenad till linnea och ica idag men annars ha de vare slappa järnet som gällt (Y). Är jävligt less på o vara sjuk nu, denna vecka har gått ut på att slå ihjäl dötid eftersom alla längdare haft dubbelpass tis-tors. Shit happens, planerar att åka hem efter matte provet och tacosen på onsdag kväll. Det är ju senior Sm på södra hemma så vore inte helt fel att åka ner och kolla! ( känns inte som nå läge att vara med :P ). Dessutom vill jag ju träffa min super syster som skrivit en 11 sidor lång uppsats i veckan. I'm impressed!! Dessutom har ju hon börjat med biologi och fysik nu så nu kan ju vi bli pluggkompisar. Lät som att Sofie uppskattade biologi lika mkt som jag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (haha ;] )  Förnan is the shit så att säga. Kmr sluta med att sofie blir biolog 1 och jag blir biolog 2....right !?

Igår gjorde jag kladdkaka på dinkelmjöl, de vart gott. Känns som länge sedan jag både gjorde och käka kladdkaka. Idag känner jag dock att jag borde börja med sofies stil och köra detox ;P Kvällen spenderades hos Elin, där 2:a tjejerna + Johanna bakade bullar ( I was in heaven) Dom vart jäkligt goda, klart godkända kan jag meddela (bullexpert som jag är) och senare spelade vi "alias". 3:na körde ett lag, jag Johanna och Chrille, sedan emma, linnea och elin med viss assistans av Rasmus i ett annat och slutligen dom som senare vann arvid och Simon. Jämt vart det dock och mitt lag tog en andra plats. Det vart mkt garv och spelet var väldigt roligt, vem gillar inte att snacka ;P Mangen Jullan och Hanna kom sedan. Vi pratade och kollade i vår tjocka skolkatalog ( bestående av hela 24 sidor). Elins nya kille vart efter noga övervägning Nisse, synd att han är upptagen bara... :P

Igår la jag mig o sov vid 2, sen väckte mamma mig när hon ringde, sen när jag kollade i spegeln var mina tänder missfärgade. Jag fick en chock! Borstade med vit medel och sen tandkräm, neeej, de va fortfarande ingen skillnad! Började beskylla min hostmedicin. Jag vart ledsen. Efter middagen hade dock missfärgningen försvunnit, jag andades ut och vart glad igen :-)

Imorrn ska jag inte sova lika länge (11), hänger nog iförsig på att jag inte lägger mig lika sent ikväll :P,  och plugga lite matte och gå brorundan, hoppas på ingen hosta. Börjar bli sugen att åka skidor nu...över 2 veckor sen nu. Känns skönt att fått kina resan sammanfattning nerskriven nu iaf, så va ur världen =) Skickade in utvärderingen till Torbjörn idag också.

I söndags fyllde 3 st jag känner år, Tone 19, Jimmy 18 och Linda 17! Inte dåligt de inte! När jag fyller år äre bara Östen som har namnsdag... I lördags var jag hos Tone iaf, fan va lång de dröjer mellan vi ses, rätt stört. Allt var sig dock som vanligt haha. Såg en kass film, börjar få dåliga vibbar av Tones filmval ;) bästa repliken i filmen var iaf, - du är så väldigt, väldigt.......ful. Filmlen hette den osynlige lr nåt liknande och va en svensk film. Rekommenderas inte ;]

I veckan har jag också hunnit med att vara världens snällaste människa också! Veckans goda gärning så att säga :)





Avslutar med denna hot sisters bild ! Blir lika förvånad varje gång jag ser den varför mamma och pappa köpte x antal kopior av dessa kort när både ser så totalt misslyckade ut ;) vadå? Le? inför kameran? huh?!

Hoppas alla haft en trevlig lördag =)

// Jill

Kina del 4



7/1
Ännu en tidig morgon då resa tillbaka till Beijing väntade. Vi mellanlandade i Kunming. Där låg flygplatsen vid stan och vi blev tipsade om att åka in till mc Donadls och käka lunch. Det var många som tog tillfället i akt ;) För mig blev det big mac och co med plus meny för 24 yuan, cirkus 26-27 kr! Sedan glass med chokladsås för 6 yuan. Kunming kallades för spring city och det var precis vad vi fick uppleva, strålande sol och de flesta låg i linne eller t-shirt och njöt av solen utanför donken. Livet kan vara bra härligt ibland!
    Då jag och en mindre grupp av de andra inte rymdes på de ena planet (tror jag) så fick vi åka ett lite tidigare flyg. Tog därför taxi från den härliga vårsolen ( i januari) till flygplatsen igen där det blev ännu lite mer väntan innan vi kom iväg på den 3 timmar långa flygresan mot huvudstaden. Väl framme fick vi vänta en stund på de övriga. jag passade på att dricka 1 liter vatten och äta snickers ;) klockan var nog runt 8 på kvällen då vi lämnade flygplatsen. Vi fick åka till ett ställe som skull vara pekings bästa kina restaurang. Den var god, jag fick nog i mig en hel chili för det verkligen brände i min mun efter!! Alla var dock trötta och det blev en ganska kort middag innan bussarna gick mot hotellet. Samma hotell som vi började resan med, Capital hotel. Det vart rumsfördelning, hamnade med Lisa denna gång. Tog en dusch innan jag gick och la mig. Efter en tuff resdag väntade ännu en tuff dag men dock mycket roligare ;) !

8/1
Dagen vi alla väntat på ( åtminstone jag ) Shopping dagen! Började först dagen halv 8 med en härlig frukost bestående av yoghurt (okej inte riktigt min favorit) müsli och melooon :D supergott! 8 var det samling för frivilliga som ville se turistställena himmelska fridens torg och förbjudna staden. Det var blåsigt ute och jag hade tagit alldeles för lite kläder så kunde tyvärr inte njuta av denna turisttour till fullo:P Intressant var det i alla fall att se värlens största torg ( himmelska fridens torg) och förbjudna staden som det kändes som man gick och gick och gick och det såg likadant ut ;) staden avslutades med en härlig trädgård som jag tyckte mycket om. De hade planterat ett träd för varje kejsare som bott i förbjudna staden :) Det var en härligt kinesisk känsla över hela den förbjudna staden iaf. Vid utgången var jag dock sttelfrusen och väldigt väldigt kissnödig :P Det blev en plågsam gång innan vi fick tag i en taxi :P 

Väl hemma på hotellet tog jag en vaaaarm och lång dusch innan jag gjorde mig redo för resans stora händelse, shopping på silk market! Här skulle shoppas!!! Åkte taxi dit med dom inte lika shoppingsugna Sebbe, Mangen och Johan :P Väl inne var jag på topp!  Silk market består av 7 våningar där det längst ner såldes skor och väskor våning 2 och 3 kläder osv. Allt fanns och jag önskade att jag haft Sofie med ;D Efter att ha gått nåt varv och kollat läget gav jag mig in bland dom kinesiska säljarna. Min prutförmåga skulle testas. Började lugnt med 2 adidas koftor. Fick ner priset till 150 yuan, helt okej tyckte jag (ca 165 kr). Fortsatte vidare och hittade killarna vid ett vinterjackor stånd. Gav mig in och testade jackor, en till mig och en till Sofie. Johan hittade 3 jackor och efter hårt hårt prutande från våra sidor så fick vi ett bra pris! Efter det var det dags för lunch. Jag och Johan hittade våra vallare, Bengt och Rolf och slog följe till matsalen på 6:e våningen. Buffé! både sallads, mat och efterättsbuffe´, ingen gick därfrån hungrig iaf! Efter en välbehövlig paus så fortsatte vi att shoppa, shoppa och shoppa ;P
Dagens shopping vart till slut:
Peak jacka till sofie
 jacka till mig
 3 jeans
 2 koftor
 10 trosor + 1 par kalsonger
1 beige skinnhandväska
 1 resväska
1 par converseskor
 2 pike tröjor,
 och allt detta till priset av 1500 kr ;)

Trötta och glada gav vi oss tillbaka till hotellet för att göra oss klara för avslutningskvällen som väntade :) lånade ännu en gång kjol av Moa , plattade håret och sen var jag redo ;)  Idag väntade en thai restaurang som ledare Janne pratat mycket gott om. Trots min sinande matlust så var denna middag en av dom bästa på resan! Efter en trevlig kväll med god mat och bra sällskap så åkte jag hem rätt tidigt då jag kanske inte riktigt var helt 100 (shoppingen tog på krafterna :P ).

9/1
Idag väntade det kändaste som finns i Kina, kinesiska muren. Trötta och glada åkte vi bussresa på ungefär en timme bort. Det var kallt ute och när vi kom fram så väntade champagne på muren. Efter många om och men fick vi upp flaskan och sen skålade vi när vi stod där på muren, häftigt!! Vi vandrade en del på muren och var nära att blåsa bort av den väldigt kraftiga blåsten! Min hosta hade tilltagit under natten så min vandring gick väldigt sakta:P Utsikten var iaf underbar, klarblått ute och muren var riktigt, riktigt mäktig. Svårt att förestålla sig vilket otroligt jobb som ligger bakom den 700 mil (tror jag) långa muren. Det var inte det lättaste landskapet att bygga i kunde vi konstatera då det var berg upp och berg ner!

Efter ungefär en timme var alla nöjda och glada och vi satte oss i bussen och åkte till ett ställe där vi skulle äta. Dom visade oss lerkrukor tror jag det var och hur de gjorde dom. Mycket pillerjobb kunde vi se och sedan fick vi mat ännu en gång. Saknar "snurrborden" än idag ;) Väl tillbaka på hotellen kliade mina fingrar än en gång av att shoppa ;P Efter ett snabbt ombyte åtke jag och Johan tillbaka till silk market. Denna dag handlade jag :
 1 brun skinn handväska
 plånbok
 täckbyxa
 2 piketröjor
diverse smink
detta fick jag för en dryg femhundring. Trots all shopping så kände jag att jag ville handla mer, mer mer!! Man blir helt enkelt aldrig nöjd :P Shoppingen var iaf helt underbar och att pruta var riktigt kul bitvis. Vart lurad på en grej (enligt mig) så jag kände mig nöjd! 40 kr vart jag väl lurad med och det kan jag nog leva med ;)

På kvällen väntade den välkända Pekingankan. I bakgrunden hade dom en hel anka som dem stod och hackade, tror det måste vara fint att man får se när dom hackar den i Kina :S :P. Ankan var iaf god dock hade jag själv önskat lite mer kryddning! Min matlust var däremot inte så bra, trots god mat så fick jag tvinga i mig den då jag inte hade någon som helst lust att äta, en väldigt ovanlig känsla för min del, och det är jag mycket glad för. :)
     På vägen hem fick man möjlighet att hoppa av vid Pekings kändaste bargata men på grund av att jag inte var helt 100 och att mina packning var utspridd över hela rummet så kände jag att det var bäst att åka hem. Hade dock varit häftigt att vara på en riktig kina bar :P Men men ;)  Väl hemma blev det packning och noggrann vägning =) 30 kg från början men efter en del omflyttning till handbagaget så stannade tillslut bagaget på 28 kg.  (vi fick ha 30 med oss). Det vart trots tidig hemgång en sen kväll! Sömnbristen började nu kännas :P

10/1
Dagen då det var dags för oss att bege oss hem efter 16 dagar hade kommit. Men för att verkligen utnyttja dagen till fullo så gav vi oss 8.00 på morgonen till OS arenorna, bird's nest och vattenkuben. Vi var dock där en halv timme för tidigt då dom öppnade fågelnästet klockan 9. Det vart en kort promenad runt omkring där innan vi kom in. Det var en mäktig syn att gå in där. De hade 2 stora skärmar på var sin sida därinne och där visade dom olika sekvenser från OS samtidigt som dom spelade mäktig musik. Nu till jul hade dom också gjort i ordning en gigantisk gran i mitten av allt :P Känslan var i alla fall häftig där och det vart tillslut lite bråttom tillbaka till bussen då vi skulle checka ut i hotellet 10.45. Då jag packat det mesta så var det lugnt för mig ;) Haha.. På väg mot flygplatsen stannade vi en sista gång för att äta vår sista måltid i Kina. Jag fick dock inte i mig mycket (pga av matlusten). Vi tog ett gruppfoto och sedan tackade vi vår ledare Torbjörn då han lämnade oss eftersom han skulle vara kvar i några dagar till.
    På flygplatsen klarade jag mig igenom både vikten och säkerhetskontrollen ännu en gång. 28 kg vart de till slut. 12 när jag åkte dit och 28 hem ;) Nöjd som få! ;D Vart lite shopping på slutet i form av minimars och vatten ;) 9 timmars flygresa kräver ju sin färdkost ;)

Flyget lyfte och resan gick bra, segt men inte annat än man kunnat vänta sig. 15.30 åkte vi från peking och 18.00 landade vi i Stockholm ;) 9 timmar vadå?!?  Sega och lagomt pigga kom vi till arlanda där 6 timmars väntan låg framför oss. Vi började med att äta, stekt fisk och pommes för min del, det var gott! Sedan var det en lång väntan. 1.5 timme fördrev vi tiden med internet och resten ...?! klockan slog tillslut 00.21 och vi klev stressade på nattåget :P (vi hade en del packning, för mig 28 kg +skidor). Sängen var sedan en trevlig syn och vi la oss snabbt. Sov sådär, hade en hemsk hosta som tyvärr dom andra fick lida lite av också :S . Tåget vart 2.5 timme försenat också, vilket inte var jätte illa då jag kunde sova bättre på slutet :) halv 11 klev vi av tåget och var då efter en 30 timmars lång resa äntligen hemma i Järpen. :)





Det har varit en fantastisk resa och lätt bland det roligaste, häftigaste och intressantaste jag nånsin varit med om. Jag hade aldrig några bekymmer och välja om jag ville med eller inte men kan, trots sjukdom på drygt 2 veckor, konstatera att det var ett av dom bästa beslut jag tagit. Det har hänt otroligt mycket och alla dagar har inte varit roliga dagar och alla stunder har inte varit roliga stunder, mycket resande och lite sömn tar på krafterna men som min pappa klokt påpekade: "kom ihåg det skall vara lite jobbigt för att det skall vara riktigt roligt. "  Och riktigt roligt, ja det har jag verkligen haft! Det var många gånger jag önskade att ni här hemma hade fått vara med och uppleva det jag har fått uppleva.  Det är många som har frågat vad det roligaste med hela resan var. Efter en del funderande så har jag kommit fram att under det kinesiska vasaloppet så njöt jag verkligen. Kanonväder, kanonskidor och lagom fart gjorde det till en härlig stund. Ska inte heller glömma shoppingen som jag hade höga förväntningar på och som motsvarade alla dom! Trots att jag började resan med sjukdom och avslutade med en så har jag ändå kunnat njuta av resan, även om det självklart är trevligare att vara frisk :-)
     Är nöjd med att jag (för det mesta ;] ) fokuserat på det som varit bra och när det varit mindre bra bara "gillat läget". Har  uppskattat det som går att uppskatta och det övriga har jag försökt att strunta i. Under 16 dagar kan inte allt gå som på räls och jag har inte låtit något som jag upplevt som negativt förstöra min resa =)


Kinaresan får ++++++ 6 plus av 5 :)
+ för billigt med taxi (10-30 kr kostade alla resor)
+ för den billiga shoppingen!
+ för kinesiska Vasaloppet
+ för snöskulpturen i Changchun
+ för det fina vädret i Kunming
+ för det trevliga resesällskapet
+ för dom duktiga ledarna
...Finns oändligt med + grejer att ta upp och jag är mycket tacksam för att jag fått vara med om dem och denna resa!!


Återkommer vid ett senare tillfälle med bilder från de sista dagarna :-)

Kina del 3

3-4/1
Efter en händelserik kväll var det ännu en tidig morgon då vi skulle flyga mot Shangri-la, som för övrigt ligger i andra änden av kina. Changchun ligger i nordöst, Shangri- la sydväst :P Vi var tyvärr tvungna att lämna vårt 5 stjärniga hotell där jag trivdes excellente med nygjord omelett och 3 olika melonsorter till frukost. Flyget gick först mot Pekin där vår 1:a mellanlandning gällde. Där fick vi lunch i form av en macka, 2 bananer och en kexchoklad som fastnade överallt i mun. Flyget gick till Kunming och tog ca 3 timmar (Kina är som sagt stort) där vår andra mellanlandning skedde. Eftersom klockan var ungefär 9 på kvällen och vi rest sen tidig morgon så åt vi middag på ett hotel vid flygplatsen där vi också vi ta igen oss en natt innan det var dags att ta morgonflyget till Shangri-La. Jag kunde sova bra på alla flyg då jag var trött sedan dagen innan. Väl framme på 3200 meters höjd i Shangri-La upptäckte vi en första hjälpen skylt på flygplatsen. Engelska översättningen "first aid" Kinesengelska översättningen "fivesaid" ;) Vi fick vårt bagage än en gång och på väg ut så fick vi en vit sjal, en skäl med sprit och framför oss stod ett 5-tal dansare och dansade för oss. Nyvaken utan frukost tog dom min packning och jag fattade ingenting. En rolig syn alldeles säkert. Saknar ju än idag morgon huten vi fick ;P  Vi åkte till hotellet, en bussresa på ca 20 minuter. Där fick vi frukost, min bestod av stekt ägg, ris och melon, mumma. Vi fick en vilopaus på några timmar som de flesta använde till att sova och sedan var det byta om till träningskläder och ge sig upp till skidanläggningen i shangri-la.


reströtta  i väntan på hotellsängen.

precis landat på flygplatsen i Shangri-la 3200 möh


Det var strålande väder på i skidbacken. Klarblå himmel och sol och många fick vårkänslor och vårskidåkning i tankarna. Banan gick i en slalombacke, först uppför i 150 m sen tuffa utförssvängar nerför och sedan avslutning på ca 50 meter uppför igen. Tuff med tanke på höjden, men en kort bana, 600m. Påminde om en skicrossbana. Vi glassade i solen i ciruks 1.30 timme innan vi begav oss tillbaka till hotellet igen där en välkomstbankett väntade.


sebbe gör sig redo för att testa banan


slalombacken var brant!


utförskörningen


terese, lisa och katja


lisa, moa och emelie

från parkeringen

resan till hotellet tog ca 50 minuter och det fanns mycket att se på vägen. En populär symbol var nazimärket (!)


Johan och sebbe goes sköldpadda.


Banketten på kvällen blev en lugn sådan med sådär mat enligt mig, godaste var svampchips :P Tidig kväll då det var sprintprolog dagen efter.

5/1
Frukost, ägg ris och melon ;) och sedan resa upp till tävlingsplatsen. Lång tanketid på hur fasen man skulle värma upp, om man skulle värma upp. Det vart till slu lite mesig jogging och gång. Vågade inte köra några ruscher på grund av höjden och banan fick man inte åka innan så ingen  skidåkning för mig vart det heller. Loppet gick inte så bra, kände mig stressad hela banan och avslutade med en vurp. Innerskidan skar i kurvan så fanns inte så mkt annat val än att sätta sig på ändan där jag senare fick ett mysigt blåmärke :P Surt dock när jag efter upptäckte jag var 4 sekunder från 16 platsen. Shit happens! Nu i efterhand så var nog ändå den där vurpan ganska bra då jag fick en jävlig hosta efter loppet och mådde allmänt dåligt. Läskigt! Annars var det en bra svensk dag, tror det var 5 svenskor som gick vidare (bland dom becka och kicki ) och Johan gick vidare bland järpenkillarna i herrklassen! Då höjden var så hög så valde man att lägga finalerna dagen efter så för oss var det att byta kläder och sen åka ner tillbaka till hotellet.

Laddad becka inför prologen

Väl tillbaka på hotellet så vart de lunch och sedan bussresa till "temple of love".  Fick inte reda på så mycket till historisk bakgrund till denna men det var mycket målningar och två gigantiska buddha statyer, en kvinnlig och en manlig som dock var förbjudna att knäppa på. Men vad vore livet utan risker ;P bilderna knäpptes i smyg och ja, det man inte vet lider man ju inte av...!? Vi fick också gå in i templet där munkarna befann sig och där fick vi skriva var sin önskan och sedan lägga den under ett stort ljus så nu hoppas vi att de slår in! Det fanns också mycket smycken som såldes där och många slog till, därav jag själv. 1 armband och 1 halsband för 10 yuan st (tsm 22kr). (utan att pruta) Trötta och glada åkte vi sedan tillbaka till hotellet för en middag (!) Pommes frites fanns och alla jublade ( i alla fall jag)


manliga buddha statyn


kvinnliga statyn

jag och becka vart kära

och de va inte bara vi!


Det vart sedan ännu en tidig kväll då finalerna skulle utspela sig dan efter :)
6/1
Som åskådare vart det mycket kläder på då solen inte var lika tillgänglig som tidigare och vi åkte än en gång den 50 minuters långa resan till skidarenan. För Johan gick det bra ända till även han drog en vurp och slutade därför 4 i kvarten. Rebecka spurtade med kicki i sin kvart och vann och därmed avancerade hon. Hon vart tillslut 6:a efter taktiktips av Johan och sedan strålande åkning enligt taktiken av becka i B-finalen! I övrigt så var detta avslutningen på touren och prisutdelning ägde efter tävlingarna rum. Det vart lunch på stället och sedan after ski, synd på solen bara, annars trevlig och gemytlig stämning ;) Vi bjöds på varmt vin med socker och nån citrusfrukt i tror jag. Smakade precis som glögg! Tyvärr är inte glögg någon större passion hos mig men gillar man det så är det att rekommendera :)
alexandra, moa och becka

hejarklacksledarna

Johan

Afterskin

på vägen hem var det feststämning i bussarna

även busschaffisen bjöd på underhållning i form av sång! Jag såg dock hellre att han koncentrerade sig på att köra då det stupade 100-200 meter rakt ner utan skyddsstängsel på en del ställen :P

Ingen ro eller rast på denna resa var det inte då det sedan vart ombyte för resans sista bankett! Fick denna gång låna en kjol av Moa för att slippa samma klänning för 3:e gången ;] Paradise hotel var namnet dit banketten skulle hållas. Det bjöds bland annat på mora träsk av ledare Torbjörn och skönsång av Högberg. Maten som serverades var enligt min mening sådär, lite hemlängtan av mammas mat började kännas. Efter middagen åkte vi taxi till torget där vi dansade en stund för att sedan göra ett tappert försök att åka tillbaka till paradise där tyvärr ingen av 7 taxibilar förstod vad vi menade fick vi tillslut ge upp och åka tillbaka till vårt eget hotell. Där fick vi reda på att "alla andra" var på paradise och det var dit vi skulle. In i taxin igen nu med paradise skrivet på kinesiska. Völ framme möter vi resten av gruppen som nu är på väg tillbaka till vårat hotell. Haha, det vart väntan på buss denna gång som förde oss´hem till vårt hotell. Där fortsatte festen för vissa med karaoke medan jag gick och la mig.


anna och moa på väg till paradise hotell ;)

jag katja och alex!

emelie, moa och terese

En av delikatesserna vi serverades, såg ut som mossa och smakade som kryddsatt mossa ;)


dans på torget :)

Detta var våran sista dag i Shangri-La!

Kina del 2

30/12
Tidig morgon med 2 timmars skumpig och kall bussresa tillbaka. frosten på bussrutan hade inte försvunnit efter 2 timmar :P När vi kommer till flygplatsen hade planet vi skulle med fortfarande inte lyft från beijing. Vi blev med andra ord lite försenade. Det gick iaf bra och några fler toabesök hanns med :P Väl framme i Peking väntade 4 timmar innan nästa flyg mot Changchun skulle gå. Vi fick lunch på "KFC" som är typ mcdonalds aktigt. Flygningen till Changchun gick bra om än jobbigt. Det är slitsamt som fasen att resa hela dagar. Framme i Changchun väntade en timmes bussresa för att komma till vårt hotell "shangri la hotel"  (5 stjärnigt) som låg mitt i centrum av stan (7 miljonerstad). Hotellet var wooonderful! Det blev en sen middag på hotellet innan det var snabbt i säng eftersom sprint väntade på nyårsafton!



reströtta

31/12
Efter min korta förkylning var jag redo för min första tävling på typ 1 år. Det var en rolig bana och det gick helt okej. Efter mål fick jag dock fruktansvärt ont i bröstet och mina luftrör. Att det kan göra så ont att andas! Inte nån höjare men gick över efter en halvtimme och då gick jag för att kolla på becka som ännu en gång gick vidare!! Och hon åkte kanon, gick vidare från kvarten via en finfin spurt och sedan hamna hon i ett heat med bara kineser. Där hon skulle gått vidare om inte klanten framför ramlat inför upploppet, men men. Sedan vart de lunch på tävlingsplatsen, mycket god! Bussen hem till hotellet tog cirkus en timme och väl tillbaka väntade dusch och sedan bestämde jag mig för att gå på manikyr. Emelie, terese och Moa följde med. Efter att jag pratat med en tjej på hotellet fick jag en beskrivning och karta på dit vi skulle. Smart som hon var så skrev hon stället på kinesiska så vi kunde stanna och fråga om vägvisning. Väl framme tog det kanske 20 minuter och 10 yuan gick det på :P Finfina naglar senare fick vi jogga hemåt för att hinna göra oss i ordning inför kvällens händelse, bankett och nyår!

becka inför semin

Emelie och Moa på väg till manikyren
 
Vi gjorde oss i ordning inför nyår och idag hade vi bordsplacering. Jag fick sitta bredvid en dansk kille. Jag var hemskt trött efter tävlingen på dagen och att försöka förstå danska är hemsk ansträngande :P Ingen bra kombination men det gick bra. Maten var helt okej, och underhållningen sådär, kineserna skulle behöva lära sig att reglera ljudnivån då det var alldeles för högt ibland :) De hade dekorerat bankettsalen väldigt fint i alla fall med snöflingor som hängde i taket. Efter middagen fick vi hänga i baren, Mayflower ;) , och till 12 slaget gick vi upp i lobbyn där vi fick champagne (dock efter 12slaget :P ) och där vi också firade Sandra som fyllde 21.

Anna, Emelie, Moa, Maria, Jag

Maten


Inredningen.

1/1 2009
Denna dag tog jag och rebecka sovmorgon och en lååång lyxfrukost 5 i 10! Vi bestämde oss för att idag skulle vara dagen då vi skulle klippa oss. Johan och Mangen hade vart och klippt sig dagen innan så vi gick till samma ställe. Det var ett fint och fräscht ställe där dom började med att tvätta håret på oss. Det var en tjej där som kunde hyffsad engelska som vi fick prata med om hur vi skulle klippa oss. Vi fick kolla på ett 20 tal kort som bestod av kinesiska tjejer med mörkt tjockt svart hår ner till midjan typ :P Hittade en bild som visade en sned lugg som jag visade dem. Becka hade tydligen tagit precis samma bild ( vi satt utom synhåll för varandra). Lyckades dock inte få fram med att dom skulle klippa av det som var slitet så jag drog till med nån längd. Sen började klippningen, som  lätt är den noggrannaste jag varit på. För varje 'klipp' kammade kille hårslingan 3-5 ggr innan han klippte av minimalt med hår. När han började närma sig slutet så ville jag ha mer uppklippt där uppe. Det var dock svårt att få min vilja igenom eftersom dom inte höll med (tror inte dom ville klippa nå mer av mitt fiiina bloonda hår). Det gick tillslut iaf och min stab av 3-5 st fortsatte :P tog ungefär 1.30 och klippa mig och sista halvtimmen så tror jag bara att han höll på och kamma håret bara för att få hålla på med det :P Har aldrig fått så mycket komplimanger för mitt hår! Kul att det var så otroligt annorlunda. Kalaset gick loss på 40 yuan (typ 45 kr).Det roliga var att mangen och Johan som var där dagen innan fick betala 120 yuan, var! 3 ggr så mkt som oss :P Sedan tog vi en sen lunch som vi avslutade med glass och chokladsås, behöver jag skriva att det var underbart?
   Senare på kvällen var det "Cocktail party" där vi fick äta våran middag stående :p (perfekt uppladdning inför vasaloppet tyckte vi ;] ) Maten var god iaf och även här avslutades måltiden med glass. Tidig kväll med tanke på vasaloppet.

2/1
Tidig morgon och den timmes långa bussresan idag igen till skidstadion. Vädret var kanon, klarblått med soool! Jag hade inte åkt banan innan. Den var 16.7 km lång med en tuff början. 3 varv som gällde för oss. Först var det invigning och 9.30 gick sedan starten. Fick ont i luftrören redan efter en kilometer så jag sänkte tempot istället och njöt av hur härligt det var att faktiskt få åka det kinesiska vasaloppet!! Härligt till de sista 3 kilometrarna då jag fick kramp i armarna! Jobbigt men verkligen en häftig upplevelse! Efter loppet fick vi medalj och ännu mer blåbärssoppa. Sedan vart det snabbt ombyte och lunch för att hinna med den första bussen hem. Väl tillbaka på hotellet blev det vila en timme och sedan ombyte igen för ännu en bankett, denna dag "vasaloppsbankett". Som tur var så var det buffé den här dagen och det behövdes för jag tror att alla var hungriga efter loppet. Efter banketten var det dans på mayflower igen :P



snöskulptur vid "skidstadion", riktigt riktigt häftig!



Men nu blir det nog sängen för mig, ni får fortsättningen vid ett senare tillfälle!


Kina del 1

Är så fruktansvärt jävla trött så det är stört! ska försöka hålla mig vaken någon timme till..trööööött! Vågar inte tänka på vad klockan är i Kina :P

Ska försöka mig på en sammanfattning tänkte jag, börjar väl med den 25 december.
Blev en tidig morgon då jag åkte från fjällen till östersund där Johan och hans föräldrar väntade på mig, vi körde till Sundsvall och var där tidigt så det blev en väntan på Max. När tåget gick hade alla kommit på i sin ordning och vi drog mot arlanda. Väl där fick vi reda på att vi skulle betala 400 kr för skidfodralen, dom var schyssta mot mig och sa att doms kulle räkna mitt sid och stav fodral som 1 trots att det var 2 "kollin" höhö. Flygresan gick till köpenhamn där vi mellanlandade. Åt middag i form av pastasallad. Sedan gick vi ombord på planet som hade tvskärm framför där man kunde se film, lyssna på musik och spela musik. Kunde bil en trevlig resa tänkte jag. Tv-skärm eller inte så är drygt 9 timmars flyg en pina men den som väntar på något gott.... Lagomt trötta landade vi i Peking 13.00 lokal tid. (26/12)


Pigga järpenkillar efter en lång resa. 

Vi åkte till hotellet där vi fick en kvart på oss innan vi skulle iväg till pearl market för att shoppa vinterjackor för de som inte tagit med sig några. Hittade en röd Peak parkas för 230 yuan (ca 260 kr) trots att jag tagit med vinterjacka (som för övrigt inte blev använd mycket) Köpte även en soft shell jacka till min far och en sjal. 140 respektive 25 yuan. Prisvärt i Kina minsann ;) Capital hotel hette hotellet där vi skulle bo en natt på.Kvällen spenderades på en restaurang i peking där vi själva skulle ta oss hem. Efter många om och men hittade jag och rebecka tillbaka konstaterandes att det såg likadant ut överallt och att kineser inte har mvg i engelska. Det vart en tidig kväll eftsrom vi skulle upp tidigt nästa morgon för inrikesflyg till inre mongoliet.



rebecka glatt hållande i min jacka ( i sopsäcken ja ;] )

27/12
Morgonens frukost visade sig senare också vara den bästa då det fanns youghurt och müsli och till min förtjusning, melon!  Vi gav oss igen av med bussar mot flygplatsen mot "xilinhot" tror jag flygplatsen dit vi skulle hette. in the middle of nowhere kan man säga iaf. När vi kommit fram väntade en 2 timmar lång bussresa framför oss. Det såg likadant ut hela tiden. Öken fastän det var minusgrader. I 2 timmar....sen dök en stad upp, xi wu qi, dit vi skulle. Hotellet visade sig vara okej, men nästan utan värme.. :P De andra gav sig ut för att åka skidor eftersom spåret låg alldeles bredvid hotellet men eftersom jag fick feber så blev jag kvar på hotellet och sov istället.


Toaletten på flygplatsen i mongoliet (Y) ( Ja, jag använde den )

28/12
Frukosten bestod av kokt ägg utan salt och ris. mumma! Sprint som stod på programmet. Jag kände mig lite piggare denna dag och tog mig ut och såg prologen. Jag vart kändis där med mitt blonda hår och västerländska look. Tror jag blev knäppt av 50 st! Så många som ville stå bredvid mig och knäppa dels på sig själv men också att barnen deras skulle stå där :P Jag tyckte detta var roligt bortsett från att en kille knäppte igen o igen o igen, typ 5 ggr, vad ville han liksom :P. Många hade klätt ut sig i traditionella mongoliska kläder. Invigningen bestod av ett tal jag sällan sämre skådat. Det var på kinesiska så jag förstod inget men det var borgmästarn som talade och han hade ett rött papper som han läste innantill, inte en enda gång tittade han upp! Är man borgmästare/politiker så är man ju oftast en bra talare liksom. Detta gäller inte i Kina dock. :P






Det var tröttsamt att vara kändis och efter prologen gick jag. Detta gjorde även alla mongoler eftersom dem trodde att tävlingen var klar :P Kicki och Becka gick vidare från prologen (16 st). Jag gick hem och sov.

29/12
Andra tävlingen var jag inne och låg i sängen och tog det lugnt. sov och läste om vartannat. Hade inte sovit en hel natt sen vi åkte till kina (jetlag). Vart inte bättre att jag sovit på dagarna på grund av sjukdom misstänker jag :P Kände mig dock mycket bättre och hoppades på att kunna köra i Changchun dit de andra tävlingarna skulle gå. Efter de andra tävlat klart så gick vi in en sväng "på stan". Jag köpte ett par skor för 50 yuan. Dom hade otroligt många sko butiker där :P 2 typ 11 åriga tjejer följde efter oss och tolkade lite eftersom dom kunde lite engelska.
På kvällen fick jag och becka chockbeskeded att det var bankett :O Vi som räknat med endast 2 styckna. Vi letade desperat efter kläder i våran väska och nånstans så hittade vi nånting iaf. Middagen inleddes med sång och dans av mongoliska dansare. Man satt vid runda bord om ca 10-12 pers. Mitt på bordet fanns en stor rund glasskiva som man kunde snurra, där ställde dom in maträtter alleftersom som man sedan fick ta för sig på tallrikar lika stora som arsetter här hemma. Men först kom en servitris in med en flaska öl och en flaska rissprit. Det fick vi välja på, när jag bad om vatten såg hon jätte förnärmad ut och räckte sedan fram de andra två flaskorna igen. Jag frågade efter vatten igen. Hon försvann. Efter att tag kom hon till baka med en te kanna med varmt vatten. Faaan ska de va så svårt och få vanligt kallt vatten :P Fick det tillslut, 3:e gången gillt. Sedan kom det massa dansare som dansade runt med skålar. I skålarna fylldes det sprit som man gick runt med vid varje bord så att alla skulle få dricka. Vet inte vad det var för tradition men det var lite oväntat. Vi fick sedan fortsätta att äta och vi fick lära oss skål på kinesiska, "gambej", för övrigt ett välanvänt ord under denna resa! Efter maten vart det dans och sedan var det dags att sova eftersom vi skulle flyga tidigt nästa morgon. En lyckad kväll där jag kände mig bra i förkylningen (kortaste nånsin)!


Vårat hotell

Becka ( ;] ) Johan och Sebbe

Torbjörn (ledare), Tiril och Mangen

Bergs gänget

Kicki och en av våra vallare! :)

Nu är det matpaus ;]

Arlanda

Dålig uppdatering på grund av bristande internet kontakt i Kina :)
På arlanda sitter jag nu iaf, ont i halsen, snorig och hosta, vart upp sen halv 7 imorse (klockan är 4 på morgonen nu enligt kinesiskt tid) ;) Pigg och alert med andra ord!

Det har varit 16 otroligt innehållsrika dagar där det varit full fart hela tiden och man hunnit med otroligt mycket nya ställen, människor, (sjukdomar) och händelser. Jag har klippt mig för 45 kr ;) och manikyr för en tia! Tänkte jag skulle skriva upp dag för dag senare men tror inte min hjärna pallar det nu. Jag är iaf glad att min mobil fungerar igen, jag har saknat den :) (har haft den på flight mode hela resan). Har varit i inre mongoliet, Changchun, Beijing, Kunming, Shangri-La. Väldigt olika ställen i Kina och stora avstånd. Många resdagar har det varit, oftast morgonen efter en sen bankett. Dessa banketter som jag räknat med 2 st ( de stod så i schemat) men de var ju fasen varje dag. Ingick inte riktigt i min klädbudget som jag tagit med men de funkade ju ändå :) Till tävlingarna missade jag ju de 2 första på grund av sjukdom. en snabb sjukdom vart de iaf o jag ställde upp i changchun på både sprint och vasaloppet, Jag är nöjd med atnke på omstädnigheterna och vasaloppets 47 första kilometer var underbara i klarblå himmel, skinande sol, fina spår, bra sällskap, finfina skidor! ( de sista 3 avslutades med kramp i armarna ;) )

Vet inte om jag nånsin varit såhär trött. Mina ögon trillar ihop men mkt resande, lite sömn och dålig matlust sista dagarna har väl gjort sitt till min trötthet. Åtwerkommer senare när jag förhoppningsvis är i min sköna säng i järpen utvilad med en kladdkaka i handen ;)

RSS 2.0