Onsdag

Veckorna och tiden går så fort! Idag är det redan onsdag precis en vecka kvar till det fruktade fysikprovet! hehe :P  I helgen skall jag till vålådalen med Sofie, Ann och pappa, jag längtar! Ska bli kul att umgås, åka skidor och äta god mat! Sen skulle Jennifer vara där +  att jag skall vara ledare på söndag för skidgymnasiets skidskola! Får se hur det går ;)

Övriga, de flesta iaf , på längd ska åka in till östersund för kvällstävling, de skall åka kvart över 4 så de bilr till och slafsa i sig maten för dom stackarna, :) Hehe de överlever nog, dem flesta verkar taggade för ikväll tros att det verkar vara valla före. Får hålla tummarna att vallan fäster och att skidorna glider för dom. För mig ser kvällen ut att jag ska ta en lång middag, plugga kemi/fysik i bibblan, gå på affären och eventuellt gå och valla :) Jag ska snart göra i ordning enönskelista till tomten också hade jag tänkt ;]

Igår var de dubbelpass, dom gick rätt bra, styrkan som var roligast (inomhus) ;) + kemilektion, våran lärare är super schysst! Eftersom vi längdare var borta (4st av typ20-25) så förflyttade han dem 3 lektioner vi missa till en annan vecka så att inte vi skulle halka efter (igen). De va nice eftersom han går igenom en massa på varje lektion känns de som! :)

Jag längtar verkligen till julen och till helgen :D Nu ska jag ringa till min pappa :)

see ya!

Söndag kväll

Hej,

Huga, vilken slapp dag, har inte kunnat njuta nå speciellt av de heller :( Jag är på dåligt humör och ser inte fram emot skolan imorrn :S Känner mig stressad men har inte orkat göra nåt i helgen eller veckan. Har skrivit brev till Maria så behöver köpa frimärken imorrn så ja kan skicka de :) Måste hämta och sätta i tvätt också, känns segt som fasen, trött är jag också! Tror att det är sömn jag behöver :)





Jag och Sofie hade brunastben tävling, jag förlorade..!


Tv:n


Sovmorgon och slö i sängen till 10.50 då det var dags för Världscupspremiär och frukost i form av äggmackor och sen knäck, kan det bli bättre? Tjejernas världscup gick bra och nu sitter jag och kollar på herrarnas! Funderar på att fortsätta på min onyttiga stil i helgen, pizza eller pannkaka till middag :P ? Borde göra lite nytta i helgen också, har ju en salmingväska full med tvätt och en oöppnad skolväska med diverse plugg också ;S huga.
 Nu ska jag fortsätta sitta i sängen, käka knäck och se på tv ;)

see ya,



studenterna i våras;
hyttsten, tessan, lina, robin, teodor, hampus

tessan och robin som är tvstjärnorna idag  :)

Tillbaka i Järpen


Jag mår illa!!! Kom hem och eftersom jag hela passet i snöovädret gick och tänkte på knäck och pepparkakor och allmänt mys! Så när jag kom hem så gjorde jag knäck :)) Dom vart supergoda med perfekt krämighet ;D det mår tyvärr inte min mage så bra utav dock!

Receptet är superlätt och följer nedan;
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
ca 1 dl hackad mandel
knäckformar

koka upp socker, grädde och sirapen i ca 15 minuter, kör kulprovet och kolla om konsistensen är bra. Dvs häll lite smet i ett glas med kallt vatten och se om man kan göra en kula av det, om inte så låter man det koka lite till. Sen rör man ner mandeln och sedan är de bara att pyssla med att försöka träffa formarna med knäcken ;) Mycket gott!! +++++


Sitter och ser på idol just nu. Eller ja, slötittar, mina ögon är för trött för att fokusera alldeles för mkt.  Min nacke är bättre iaf, hoppas att det inte går tillbaka nu bara... Jag fick gå till en australiensk osteopat. Visste ju dock inte om detta utan fick en chock när jag skulle snacka engelska, var allmänt dizzy redan innan och när han höll på och fattade typ ingenting och jag fattade ännu mindre när jag hörde mig själv!?!!? Låter jag såhär :S Jag måste verkligen ta upp engelska träningen, såhär kan de ju inte få vara, skäms ju, får hänga med pappa på hans engelska lektioner!

Vädret i bruks har varit väldigt varierat kan man säga, alltifrån vindstilla till riktig snöstorm!  Lite blandade känslor för lägret då jag kände mig handikappad där ett tag med nacken och ingen syn ute när de snöa på som värst men ;) Maten var ju god iaf. Dem hade ju alltid varmt nybakad bröd men eftersom jag kör med min - vetemjöl diet så höll jag mig borta från dom men idag på lunchen innan vi skulle åka hem så unnade jag mig de där lilla extra (haha) ;) Och hua så gott de var, kan säga de var tur jag inte smakade innan idag för jag vart så fruktansvärt mätt av dom, dom vart underbart god, jag tkr dom var godare än dom på åre bageri faktiskt!! :] stort +++ till dom mackorna! jag hjärta mackor!

Just nu vill jag helst inte tänka på mat dock, mår ueeeh, inge mera knäck för mig känner jag, ska spara dom till nästa helg till min pappa, sofie och ann ;) I helgen blir det tv-tittande på skidor då världscupen går i Gällivare och tränar Jenny ska åka i landslagsdräkt!! Sjukt kul :D Dessutom så skall Tessan och Robin som gick ut här ifjol åka i den nationella gruppen. Kommer hålla tummarna för dom imorrn :) Imorrn mellan 13-17 är det dessutom julmarknad i järpen ( jag kommer inte köpa knäck) dit jag ska gå. Hade också tänkt åka in till östersund men så blir det naturligtvis inte eftersom det är dumt att planera saker när man kan ligga i sängen och sova....

Shit vad jag är tröööött! och mätt! Trevlig helg. :)

Less och läger

Den goda eller dåliga nyheten först? Vi börjar med min klagovisa;
Jag somnade som vanligt igår kväll trött efter dagens 2 pass. Vaknade sen men världens nackont. Kunde inte ligga på höger, vänster sida eller på rygg. Vad finns att göra? Jo lida igenom resterande delen av natten. Vågade inte kolla på klockan men de dröjde en jävla tid. Sen när jag kliver upp så kommer jag (somvanligt nu för tiden) inte upp utan får snällt lyfta upp nacken och huvudet med hjälp av mina händer. Gör dö ont, är svin trött och vill helst bara gå och lägga mig och försvinna till världens ände där ingen värk är tillåtet och det inte finns nåt  annat än sol och bad och knäck och pepparkakor. Pratar med mamma, hon tycker synd om mig och hjälper mig lite. Sen eftersom jag vart så sen tillfrukosten så får jag häva i mig filen och müslin sen tar jag mig mod och gå till tränarna, rikard och jenny och mina tårar fortsätter rinna eftersom jag har ont och är jävligt trött eftersom jag sovit asdåligt och är allmänt jävla less. Dom skrattar inte åt mig iaf ( inte i min närvaro åtminstone) och rikard ringer nån kompis som ska hjälpa mig och jenny klockan 12 idag. Jag hoppas det blir bra. Kan ju omöjlligt bli sämre iaf. Så nu har jag varit ute och gått en sväng medans dom andra kör härliga klassiska intervaller och jag har lånat johans internet. Plus att min fot har somnat. Ueaahh!

Men visst jag gillar ramundberget. Vi har till och med fått ljummet vatten i stugan nu. Igår efter första passet var den kallaste dusch jag nånsin duschat i. 20 sekunder lyckades jag stå där med en paus mitt i. Sjukt! Det var verkligen isvatten. Maten här är helt ok. Igår kväll var det lax med ugnstekt potatis, måste va en av mina favoriträtter.  I stugan har jag eget rum och dubbelsäng medan dom andra får trängas i nåt som borde vinna klassen "minsta rummet" 1 våningssäng så de är tänkt att 2 ska sova där men man ryms inte 2 där samtidigt. Hehe nån privilegie ska man ju ha att vara äldst ;) Bor med 2 st 1:or, Emma G och Julia, och sen Linnea och Johanna. Inget att klaga på där. Alla kommer i tid på kvällarna och sådär, vore ju synd om nån skulle tvingas sova på soffan..!? Vi har en tv också, typ alla kanaler utom 5:an (den kanal som jag brukar kolla på) . Fats vi är ju inte här för att se på tv men iaf , desperate hade ju inte varit helt fel! ;]

Igår kväll hade vi samling klockan 8 och Jenny berättade hur hon gjorde och hur hon hade tänkt i helgen innan hennes tävling i bruks. Svinbra var hon, hoppas det går riktigt riktigt bra i gällivare till helgen, de är hon verkligen värd!

Igår på eftermiddagspasset så vägrade tränarna dock börja klockan 3 eftersom de tydligen är väldigt viktigt med våra samlingar innan träningen här, så vi gav oss ut halv 4 då de börja skymma och de börja blåsa och de börja snöa. Linnea njöt men jag och emma som inte hade varken lampa eller glasögon var döda. Mina ögon trodde jag skulle sprängas och motvinden på vägen tillbaka till ramundberget har jag sällan varit med om ( ska vara skutan på meråkerlägret då). Jag var nöjd när jag lyckades ta mig tillbaka levande till stugan! höhö ;)

Jag vill hem eller till stugan på jullov och äta pepparkakor, knäck och lussekatter och köra skoter och tolka och hugga julgranen och klä den och ge bort paket och få paket och lyssna på julsånger och kan det rymmas fler underbara ord i en mening!?

Känner mig lite ironisk/ sarkastiskt/dåligt/positiv/äckligthår-humör just nu! Inser att början av detta inlägg kommer rakt från hjärtat och ni får ursäkta urvräkningen av all negativitet i ett stycke men ska försöka låta det stanna där och inte komma ut genom munnen! Så illa är de ju faktiskt inte i det stora hela... ;)

+ att Rasmus i 1:an fyller år idag, Grattis till honom!
+ att Sollefteå skidgym kommer imorgon.
+ att imorgon är en speciell dag.
+ att jag ska gå på julmarknad på lördag
+ att jag hade tänkt gå på bio i östersund på lördag också
+ att tiden går väldigt fort!
+ att jag skickat mail till dig Sofie nu..
++ till att Ann, pappa och Sofie ska till vålådalen nästa helg!

Nej, nu börja jag sakna 'stackarna' som varit ute och kört intervaller, börja känna mig redo för att prata som folk igen. Dom borde ju vara här snart?



Underbart är Julen!! :D


Söndag kväll


Gäsp, sova snart. Sitter i sängen och slökollar på sanningens ögonblick :P. Hoppas att jag fått med allting nu :S Ska packa ner datorn också så bör jag väl förhoppnignsvis vara klar sen. Känner mig lite skum i magen också :s De går nog över. Mamma var här tidigare och hon masserade äntligen min föbannade nacke!! Hoppas hoppas det blir bättre nu! Ska sova utan kudde nu ett tag. Segt :S sånt man får ta ... Hoppas på sömn denna vecka, det behöver jag! Imorrn 8.00 går skidgymnasiebussarna mot ramundberget. Wie. Nu ska jag lägga mig. Hoppas på en trevlig vecka!




God natt (S)

Söndag!


Sovmorgon till 10 idag, sen ringde mamma. Skönt! Har sen dess ätit frukost och nästan packat klart! Återstår plugg och vallning nu innan mamma dyker upp klockan 5.

Igår gjorde jag och Linnéa riktigt god mat, rostbiff och potatissallad ;) Men vi gjorde faktiskt bröd också ;) Dinkelbröd med paranötter vart det! Resultatet vart helt okej! Receptet följer nedan;

Dinkelbröd

250 gram kesella
2,5 dl ljummet vatten
50 gram jäst (1 pkt)
1 msk sirap eller honung
1 tsk salt
5,5 dl havregryn
ca 4 dl dinkelmjöl
solroskärnor och paranötter efter tycke,

Blanda ner ca 2 dl havregryn i kesellan. Låt stå medans du löser jästen i litet av vattnet. Tillsätt resterande vatten, salt, honung, solroskärnor och havregryn. Blanda och tillsätt sedan havregryn/kesella blandningen. Rör om och tillsätt nötter, aprikoser eller liknande. Jag hackade 100 gram paranötter grovt och ca en knapp dl mandlar och rörde i. Tillsätt sedan mjölet tills degen blir lagomt kletig. Låt jäsa runt 1 timme. Gör i ordning små bullar, jag la dem i en muffinsplåt, och lät jäsa runt 30 minuter till. Pensla med ägg och strö över solrosfrön. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter. Klart ;D

Sammanfattningen var att dom vart goda, dock inte så porösa och fluffiga, jag tror att det beror på att dem inte innehåller nå vetemjöl. Det är segt att vänta på att dom ska jäsa med de är sånt man får ta! Det vart i alla fall nyttiga mackor på ett lätt sätt :D  
Resultat: ++++ (4 plus)



Imorgon klockan 8 väntar ramundberget! Skidläger som varar till fredag lunch. Det var länge sedan jag var i ramund/bruks så de ska bli skoj!





Inte ramundberget men väl vålådalen på bilderna ;D


// JiLL

En trevlig lördag morgon.....


Jag mår illa!! Får skylla mig själv dock! Åkte in strax innan 9 till åre för att käka frukost som en kung! Och huga va mätt jag vart! efter x antal provsmakningar av müsli, fil och ett oräkenigt antal av nybakad bröd med pålägg, och té så checkade jag becka och linnéa ut från åre bageri efter 3 timmar. Som om inte detta var nog så stannade vi på vägen hem på åre chokladfabrik för provsmakning!! Jag dog nästan. Har hittat en nu favorit, kardemumma tryffel!! I'm in heaven. Åtminstone mina smaklökar...! Fasen va goda dom var alltså, oräkligt antal av dom och pepparkakstryfflar vart det också, me like! Men som allting annat så har ju detta en negativ baksida, ont i magen, illamående och ont i huvudet! För mycket energi på en gång! piuh, men gott var de ju i alla fall ;D

Nu väntar linnéa och plugg! Tror och hoppas att vi skall gå en sväng också, jag behöver det! Becka tror ju inte på och gå så hon ska springa istället idag ;D wiho!


Ramsau -07

Morgonen började med snö och snöfall men det har nu övergått till slask och regn. Tråkigt! Får se framemot härliga spår i ramundberget nästa vecka istället..!

Finally friday!

Äntligen fredag! Har halvt lidit igenom dagen känns de som. Har funderat på att åka hem men har bestämt mig nu för att skippa det och "stå ut" till söndag då mamma kommer. Jävla nackhelvete! Har så sjukt ont! I morse var de värst, va gråtfärdig när ja vakna och försökte kliva upp :( Fattar inte vad de är för fel för nu gör de inte så jätte ont så länge jag bara kollar åt ett håll! Jävla skit! Joggade 30 minuter imorse och sen gav jag upp för de gjorde ont.

Men nu till nåt mer positivare, heelg! Inte världens roligaste helg de kommer att bli kanske men att vara ledig är alltid skönt. Kvällen spenderades i matan i 2 timmar, ica i 1 timme ;) och sen såg jag och Linnéa idol :)

Jag, becka och Linnéa och eventuellt julia och evelina, ska åka in halv 9 till åre imorrn för att käka frukostbuffé på åre bageri!! Första gången jag är där! Ska bli skoj, har bara hört positivt om stället! Eftersom familjen gick ut där hemma, indiskt ryktas de om, så måste ju jag passa på här uppe ;)

Ska se vem som åker ut ur finalen nu och sen blir det sängen eftersom morgonen blir tidig! Hoppas alla haft en nice kväll och hoppas på en trevlig helg!



Ser fram emot nybakat bröd imorgon! ;]


Pappa!

Stoort Grattis till min pappa som fyller år idag!!




Hoppas att dagen din blir lika bra som början!  :)


Utmaning!


Regler: Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

Jag blev utmanad av syster sofie, www.sofjie.blogg.se

1. Jag har körkort
2. Jag har blivit bättre på att plugga sedan jag började gymnasiet. (svar snodd av sofie)
3. Jag älskar müslitoppar men hatar priset på dom.
4. Jag mår bra!
5. Jag är en rätt lugn person.
6. Jag gillar tuggummi starkt.
7. Ica maxi är min favoritaffär ;)

Jag utmanar:

www.Kastemyr.blogg.se
www.elinaxlund.blogg.se
www.rebbens.blogg.se
och övriga skidgymnasie bloggar! :)



müslitoppar i mitt hjärta ;)

Torsdag kväll


Har precis sett nya avsnittet av Gossip Girl, bra som vanligt! Känner mig fortfarande lite halvseg men piggare än igår iaf! I morse vart de tidig morgon. 07.00 för 07.45 var det avfärd mot Östersund och skidor! 1.5 km var spåret så de vart några varv. Hade på mig mina absolut kortaste skidor, mina skräpskidor, och jag tyckte dom hade växt nå otroligt sen i vår!! Kände mig som turisten nummer 1 när jag vinglade omkring där bland alla toppåkare ;)  Vart en vurpa där på stadion, på platten, när jag satte staven mellan bena, (amatör?) Måste vara att mina korta skidor var så otroligt långa...!


Jag och becka på den tiden vi var små (1:an) och var lyckligt ovetande om planktonalger och guppys!

Sen duscha jag på elevis idag för att slippa stressa så jäkligt men seeen på kemin var jag så otroligt trött så de va sjukt! såååå hääär nära på att somna (illa). Imorgon ska vi labba jag känner miginte så förberedd. + den jäkla biologi redovisningen som jag inte orkat göra nåt åt! Fan vad jag hatar biologi har jag insett, är inte ett dyft intresserad av hur guppyns fortplantning går till!! :S Sjukt tråkigt tyvärr. Det är sällan jag har sån dålig motivation att göra nåt men alltså bryr mig så otroligt lite om ekologi/etologi satt de är sjukt! That's life?!

Men imorgon är det ingen vanlig dag för imorgon är det den 14 november! 14/11 innebär pappas födelsedag, ej att glömma! Får höra om han får någon tårta på sängen trots att inte jag är hemma !? ;)

Idag har man fått tillbaka sina grannar också, Julia, Evelina och Markus! Efterlängtade!! :))



Jullan och jag 2006 års omgång av volleyboll turnering på skolan! ;]


Middag

Jag är trött! Har legat och vilat/halvsovit i en timme nu och lyssnat på skivan jag laddade hem. Den är väldigt vacker och den gör mig lugn.




Nu är det middag som gäller och möjligtvis lite plugg i bibblan :) Får se om jag piggnar till!

Onsdag kväll

Puh vilken dag! Har varit uppe i varv från 07.10 till 21.00! Min morgon började med äggmackor och sedan upp på elevis för blodprov. Pratade med blodprovssköterskan och fick klart att mina 5 testpersoner, Johan, Chrille, Linus Mangen och Arvid skulle få ta 2 extraprover, skönt! Ikväll börjar dom ta sina doser. Kan ju bara hoppas på att dom är nogranna med det nu! ska göra i ordning en enkät senast till helgen som dom ska fylla i. Sen gav vi oss ut i den kyliga bilen som åkte till undersåker där vi sprang mittnordenleden. Kanske inte en så varierande led men betydligt bättre än elljusspåret! 2 timmar var vi tjejer ute och äntligen äntligen fick jag ta de lugnt ,med att duscha och äta i lugn och ro istället för att slafsa i sig maten! Enda "lugna stunden" idag.

För sedan började monsterlektionerna, matte först och sedan utan rast fysiken. Där vi hade bytt sal så vi kom ännu senare än vanligt, gick som vanligt inte super men jag överlevde. Sedan gick jag raskt till bibblan och skrev ner instruktioner till mina kära testkompisar :) Sen gick jag hem och delade upp alla 30 flaskor till var och en och åkte sedan bil till maten eftersom 30 flaskor är ganska tungt att bära :) Dit kom jag för att se att Arvid o Mangen redan gått! Halv 5 var klockan när jag kom dit :O Sen vart de teori med Jesper, idrottspsykologi och mental träning. Denna timme avhandlade vi kapitlet om målsättningar. Sedan fortsatte min dag upp till vallaboden där jag tog bort valla (:S) paraffinerade, sicklade av och paraffinera igen. Sicklade av mina skräp skate skidor också, för imorrn ska vi in till östersund för att åka skidor! Nu när jag fixat i ordning mina skidor så känns de kul. Det blir faktiskt första gången i år för mig att stiga på skidorna! Enda nackdelen är att samlingen imorrn är 07.45! piuh!

Efter vallningen så åkte jag till coop och handlade frukt och bröd och sedan for jag till bibblan där det var öppet hus och vinterakrobaterna hade uppträdande. Jag och Linus satt där tappert och försökte räkna fysik resp matte medan en massa svartklädda vinterakrobater sprang omkring i hela bibblan. Det gick iaf ganska bra! Kände att huvudet och ögonen börja hänga på slutet och då var det äntligen dags att åka hem, hem, hem!

Kom hem och gjorde lite nytta, plocka ihop tvätten och träningskläder och så. Gjorde i ordning ombyteskläder till imorrn så jag kan duscha på elevhemmet, orkar inte stressa imorrn igen. Chrille kom förbi och hämtade sina flaskor a tillskottet och sin long lost miniräknarlock :) Lyssnade sen på avslappnande musik och tände ljus som jag fortfarande gör. Mysigt. Mina ögon håller på att trilla ner nu! Vill inget annat än sova men har inte kunnat somna på hela veckan :( Sen vaknar jag på nätterna eftersom jag har så ont i nacken,  förstår inte va de är för nu känner jag ingenting (?) Väldigt irriterande och känna sig som en dött lik när man vaknar på natten och när man inte kan kliva upp utan att hålla upp huvudet med handen :S Mamma du måste hjälpa mig med att massera mig i helgen! Hade tänkt kolla på nya avsnittet av Gossip Girl ikväll men mina ögon pallade helt enkelt inte det. Bör nog lägga mig och vila nu och har man tur kanske jag somnar också (?) :)
 God natt (S)



Spanien..

Tisdag kväll!


Trött men känner mig nöjd! Åtminstone på träningsfronten, med plugget är de sisådär, men till det positiva! Var inte peppad överhuvudtaget för att löpa 45 min men det gick bra. Ida som sällskap! + att min huvudvärk har gått över! Tack o lov! Plus att träningen i morse gick bra om man bortser från första intervallen :D Har just sett desperate, nice program liksom ;) Har laddat hem melissa horns skiva som jag lyssnar på nu, så fin! me like!!


lika fin som jag o sofie på midsommar ;D Denna klänning hade jag idag på fotograferingen, sommarklädsel+novemberkyla = sant ! (Y)


 Ann på midsommar.

Passar bra med midsommarbilder nu när temperaturen pendlar mellan några plusgrader och några minusgrader :P På torsdag får vi reda på vart vårat snöläger blir av nästa vecka! Imorrn är de blodtester klockan 8 och sedan löpning på mittnordenleden som jag faktiskt inte sprungit än misstänker jag, så bör lägga mig nu!
God natt!

Tisdag

Sitter i bibblan och slappar nu, har just läst igenom min projektplan. Den ser bra ut men jag måste komplettera med en tidsplan bara. Det går lite trögt med studien för tillfället. Allt är klart utom en liten detalj, va fasen är antioxidantkapacitet och hur mäter man det ?! Hade så gärna velat få klart detta innan jul men ser inte så ljust ut just nu.

Inatt sov jag inge bra heller och när ja vaknade hade jag världens nackont! Det går ju aldrig bort! kunde inte vrida huvudet överhuvudtaget. Det kan jag nu dock. Men de är segt som fasen o vakna varje dag med ont i nacken. Tror att nackontet har spridit sig tillhuvudet nu bara för de dunkar på. Don't I just love it!?

Har precis haft klassfoto också. Le lite glatt höhö. Vart klasskort, enskilt kort och kort tillsammans med tjejerna 3-4 ;) Kul! Det såg till och med bra ut! Det vill jag ha. I övrigt så är de väl tur att våran så kallade "skolkatalog" består av en skola och ca 20 sidor :P Har vi tur kanske vi hinner får den innan sommarn ?!?! ;D

I morse var det rullskids stakintervaller i ullådalens om stod på schemat. Jag ska tillägga att det regnade hela kvällen igår och det var minusgrader i morse. Jag och Ida såg positivt på vårat pass! Började åka, lite halt men vad gör de liksom. Sen kom vi till rödkullen där vi skulle köra intervaller. 4 minuter skulle det ta till toppen (ullådalen). Problemet kan bara beskrivas med nån vit gegga blandat med en brun, snö och grus/lera. Mina däck frös om vart annat, det vill säga att dom rullade helt enkelt inte! Mina stakningstag kunde jag räkna på ena handen och mina 4 minuter tog 11 minuter!! Min teknik kan man säga att den var under all kritik ;) Våra tränare insåg som tur var att de fanns vissa begränsningar ute på intervallbanan och vi fick åka ner nån kilometer och börja därifrån. Där var det toppen! Till skillnad mot för sommaren så var det ju mer grus man kunde hitta desto bättre. Grus = fäste! Körde 4 minuter där istället, kändes som superkorta intervaller efter den första. Föret på de andra intervallerna var väl också under all kritik men eftersom våran första intervall var så katastrofalt dålig så tyckte jag att allt annat var toppen! ;) Metoden där man "kör så jävligt som möjligt först för att sedan gå till nåt halvdant och få alla o tro att det är toppen" funkade iaf mot mig ;) (Y)

Sedan fick jag stressa som fasen för att hinna till lunchen och kemi. Det var potatis och purjolöksoppa idag. Trodde den skulle vara som gulasch soppan, de vill säga att den innehöll mkt potatis och 'mat'. Men de va ingenting, en äkta soppa liksom. Sörplade i mig soppan i rekordfart för att sedan dricka 2 glas vatten på typ 5 sekunder. Min mage mådde inte så bra, uppsvälld var ordet! Den har dock börjat lugna sig nu, lagom till middagen ;]


Igår drabbades jag av måndagsless och idag är nästan nåt liknande! Jävla ontihuve värk! Jag som aldrig har ont i huvudet! Lider med dem som ofta drabbas av migrän.  Andra passet halv 7 sen. Jag är inte så pepp för löpningen innan, (ser framför mig is och min rumpa på den) men ser däremot fram emot styrkan. Inomhus träning ;)

ska surfa runt nu den resterande halvtimmen innan middagen, för lat för att gå hem och sedan gå heela vägen tillbaka, måste ju vara 400 meter tur och retur!




Ikväll blir det desperate!


/ JiLL

Söndag kväll


Så har ännu en vecka gått! Sjukt vad tiden går fort! Söndagen har bestått av träning, myrbanan! De va skönt, + att marken va frusen så de vart både lättsprunget och inte så kallt om fötterna (Y) Sen hämtade jag bord och stolar från tjejmiddagen igår hos Johanna och Emma som för övrigt vart väldigt lyckad. Sen gick jag o handla med tjejerna som tog lång tid och sen vart de matlagning. Röda linser med lax, fetaost, nån krämsås och broccoli/blomkål i ugnen, vart kanongott(Y) + att jag nu har matlådor till sen :) Sen räknade jag matte med linnea som sällskap. Det gick bra! Känns som att jag kommer framåt där åtminstone (till skillnad från fysiken)! Sen har jag pysslat lite...(hemligt)
+ att det är fars dag idag, grattis till pappa :)

Bild snodd av axan från tjejmiddagen :]




Sitter och slö tittar på "hemma bäst" som går på 4:an nu med Matthew mcConaghney (?) och Sarah Jessica parker, den är rätt bra, får se om jag orkar titta på hela.

Nöjd med helgen!

Torsdag

Sitter i bibblan och läser om myggmedel. Ganska tråkigt och vill helst bara bli klar. Muntligt "föredrag" imorrn eller nåt. Har gått 4 dagar i skolan och de känns som vi har vääldigt mycket att göra. Vädret är sådär. Ingen snö men annars inte så illa! Idag 2.5 timmars rullskidspass, Jag vart väldigt trött på slutet, eller mina armar åtminstone. Sen vart de stressa isig maten för att gå på kemin och 'labba'. Labben bestod för våran grupp mest av att räkna så ja vet inte hur praktiskt labben var direkt.

Igår hade jag en stressig dag utan rast. Gick upp extra tidigt för att hinna med blodprov som senare visade sig vara inställt. Sen löpintervaller som var mycket jobbiga men rätt skojiga också. Sen lunch, sen monsterlektionerna matte och fysik utan rast. Det gick inte bra. Sen direkt upp till skidgym för träningssamtal, ner på matan för att käka för att sen skynda sig upp för teorilektion på skidgym igen. Sen ner på bibblan och plugga biologi och sedan hem och tvätta 5 maskiner och seeeeeen, slappa film och sova! Hektisk dag minst sagt!

måndags och tisdag kväll befan jag mig hos Daniel för att spela ROCKBAND, wie ;D skojigt värre med trummor!! Har en bit att öva innan jag kommer upp en nivå tror jag ;) Jäkligt kul äre ju iaf!

Euhh, känner mig seg och oinspirerad! Vill hem och slappa bara ;P Får bli ikväll för om inte annat så behöver mina ben vila...!

see ya

Måndag


Dagen efter lovet, finns de nå värre? piuh, snart avklarad i alla fall. Hade visserligen bara 1 lektion då de andra vart inställda mer lr mindre men satt sen och pluggade fysik och huga va sjukt svårt det är! Hänger inte alls med!! :S Har mycket jobb framför mig känner jag. Det komiska med klassen är att eftersom vi läser med nv2 så ska man försöka hitta ett bra provdatum. Innan lovet så bestämde vi längdare att de skulle vara veckan innan lovet och då fick alla andra anpassa efter det. Men idag då berättar nv2 att dom har hela 1 matte prov den veckan och då går det ju absolut inte. Tilläggas är att vårt förra prov hade vi matteprov till och med 14.15 och samma dag så skulle vårat fysikprov börja 14.15. Men dåå gick det minsann inte att ändra provdatum utan vi längdare skulle snällt anpassa oss efter detta fantastiska schema. Nu löste vi ju det i alla fall men lite weird är det ju! Har just avklarat Fråga 1 på vårat biologi hemprov. Ska tillägga att fråga nummer 1 innehöll A-S frågor!! 19 jäkla frågor i 1!! Det är det värsta jag vart med om i alla fall, kul att ha suttit med 19 frågor och kommit en fråga längre fram :S

Har skjutsat linnéa och henkes grejor från tåget idag iaf (Y) Sådan hjälp kan man ju inte tacka nej till! :D Ska skicka in träningsrapporten snart också! Tänkte just säga att jag vart riktigt duktig idag men råkade snegla lite åt vänster och det är tyvärr svårt att missa min salmingväska med innehåll ligga spridd över golvet... Hmm, man måste ju prioritera !? ;)

Funderar på att sätta på vattenkokaren och dricka mitt favoritté "Friggs blåbärs te"! Super gott (Y) Dessutom är det rött te som ska vara extra nyttigt (eller i alla fall bra för järnvärdet :P).
Rekommenderas starkt! ;)

En annan bra sak är att jag fått min projektarbete sponsrat nu! Holistics kosttillskott "supervitalis" närmare bestämt. Kanon! Känns jättebra att jag börjat komma igång nu! Ska skicka in projektplanen nu bara och fixa med testpersoner och blodtester så hoppas jag att det går bra ! Borde få tillskotten denna vecka så frågan är om jag ska låta dom käka detta redan innan jul eller efter? Vore skönt med innan eftersom jag då får mer tid över sedan på vårterminen att jobba med resultatet. Får se hur det blir. Jag vart glad i alla fall och hoppas verkligen det blir både ett kul och bra arbete.


www.holistic.se

Hoppas på en fortsatt bra kväll!

// Jill

End of the week..


Söndag kväll. Jag är trött och mätt. Lovet är slut, tyvärr. Gruvar mig lite för imorrn. Kommer bli mycket nu när hjärnan vilat en vecka. En vecka! De är ju ingenting! Tur att tiden går fort då det snart är jullov.  Snabb genomgång av helgen;
fredag; Jag, Johan sofie och ann var på birsta. Jag shoppade en vinterjacka på intersport, är rätt nöjd. På kvällen gick jag och Johan på 3-rätters middag på tandoori house. Det var jäkligt gott. Sen var vi spontana och gick på nya Bondfilmen, Quantom of solace. Det var tydligen premiär så vi blev bjudna på chips och cider (Y). Filmen var dock inte så mycket att hurra för :S Det var en mysig kväll och de bästa av allt är ju att vi inte behövde skjuts hem ;D

lördag; Vi åkte upp till timrå sok för att hjälpa mamma baka bullar o ge henne kavlen. Tyvärr var vi tydligen så sega så hon hade bakat klart utan kavel! Vet inte riktigt vad hon använde istället? Kommer ihåg när ja baka bullar på elevhemmet, hade gjort iordning allt o sen kom ja på, fan har ju ingen kavel!Lyckligtvis så ägde nån en ölburk som fick fungera som kavel istället, lika bra gick de för bullarna vart super (L) :) .  I alla fall så åkte vi sen till birsta igen för att handla vinterskor till mig. Efter många om och men så vart de 2 par! Hoppas dom är braaa. Eftersom detta tog hela eftermiddagen så åkte vi sedan på maxi för att handla middag, efter teamwork av mamma mig och johan (johan duka jag gjorde sallad :P ) så vart de potatisgratäng med blomkål o broccoli, tomatsallad med rödlök o feta och kyckling med fetaost i! Supergott. Sedan tänkte jag göra min hjärt/kärlekspaj men eftersom det var så omanligt (Johans åsikt) så gick inte det för sig. Jag döpte om pajen till rock n' roll paj och den vart lika god ;) Vi fick besök av Cissi och Linda som också uppskattade pajen och sen satt vi och snacka all night long ;) nästan iaf. Såg "made of honor" också. Den var bra!

söndag; Sen kväll på lördagen så tog sovmorgon. Packade ihop lite snabbt och åkte sen till birsta och köpte vätskebälte. Seeeen drog jag och Johan med bilen upp mot Järpen. Stannade i Östersund för biltvätt och sen väl framme i järpen blir man bjuden på middag av Johans mum&dad. Perfect! Sen körde jag till min mysiga lägenhet där jag slängde väskan på golvet och där ligger den fortfarande ;) Får ta tag i den senare. Känner för att njuta av de sista av lovet och inte göra nånting :) Bör dock sova snart. Vill inte vill inte vill inte. näe känns nog bättre imorrn när man kommit igång :) PLUS att jag har bilen här :D finns de nåt som gör en på bättre humör än den va?! Skulle inte tro det ;) Veckan är räddad!

Sammanfattningsvis har jag haft en bra lov, lagomt relaxed med mycket bilkörning, alltså det jag ville innan! Jag får vara nöjd (Y)




Den före detta hjärtpajen, nu mera Rock n' Roll-pajen !!

Hoppas på en trevlig vecka!

RSS 2.0