Måndag

En måndag utan skola! Va ett tag sen de va så! Skönt som fasen är de iaf! Har varit och åkt skidor idag och de börjar redan vara mörkt. Sofie och jag väntar på mamma som ska ha köpt sirap och grädde så vi kan göra knäck!   I natt snöa de en decimeter snö till här och det har snöat till o från idag också, det är med andra ord mycket snö här.
 Jag och rebecka lider för övrigt numera icke av hjärnbrist och hotellen i Kina ser fantastico ut, minst sagt. 5 stjärnigt, here we come! shopping here we come, och manikyr tänkte jag gå på också, kul va!?  Sen att naglarna kommer gåsönder/rivas av inom en 25 timmarsperoid de bortser vi från :D hur många gånger har jag fixat mina naglar i mitt 18 åriga liv, svar 0. höhö får se om jag hittar nån sån där.

Nu kommer mamma så nu väntar kokknäck =)

Åkersjön

Snabb uppdatering. Jobbig vecka, skönt att den är över. Idag har jag bakat pepparkakor och lussekatter och har väldigt ont i magen. Menmen! Våra hotell i Kina ser jävligt soft ut, :D :D Very nice! Imorrn ska jag åka skidor och skoter. Ikväll har jag samlat ihop lite kina info som mamma ska skriva ut imorrn. Ngt o läsa på den 9 timmars flygresan =) har redan börjat ställa om dygnet, uppe sent o sova till 12, super bra va ;)
Tror sofie vill ha datorn nu =) och jag ska dricka vatten ( man blir törstig av lussekatter) Imorrn tror jag att vi ska koka knäck (bara jag och sofie som vill) och därför ska mamma komma ihåg att handla grädde och sirap......
Igår såg vi först love actually o sen en film med sandra bullock som hette "nätet", den var spännande och bra (vi hoppade in mitt i). Vi har också diskuterat universitet idag.... Jag kommer bli en fattiglapp!! uscha., men de är morgondagens problem ... :)
Min nacke fortsätter o spöka också, är värre nu än de vart på hela veckan! Jag blir tokig!! Fattar inte va de är för fel på den... men nu är jag rätt trött ( men ska vara vaken några timmar till ändå ;] )

Hoppas alla ha de bra hemma!

Måndag kväll


Ännu en lång dag gjord. Klev upp klockan halv 5 imorse för att ta tåget som gick 5 ifrån sundsvall upp till Järpen imorse. Jobbigt, men jag överlevde. Värsta är att just nu känner jag mig inte så trött trots att jag vet att sömn saknas. Idag har vi fyllt i visum ansökan för Kina, 3 jäkla gånger fick jag fylla i för att det skulle bli rätt! Men men, nu så ;) Postade även brevet som någon påpekade så snällt för mig att jag skulle göra cirkus 111 ggr. Jag är varken trög eller dum you know... ;O ;)

Av nån anledning lockar det alltid mer att googla på shopping Kina, Peking, osv osv istället för kemi...hmpf. Försökte dock plugga idag, var en sådär 40 minuter iaf...hade musik till också som min käre granne stod för. De var bra musik iaf men vette fan hur han överlever i sin lägenhet. Ljudnivån  var den som jag brukar ha så kan ju bara gissa hur de lät en vägg bort! Hade vart så jäkla skönt och haft en inlämningsuppgift istället för prov nu alltså! fy fan.

Har ringt banken idag iaf så nu har jag skaffat Visa kort, kmr på torsdag, shopping shopping ;)

- Dagens garv var iaf åt Sebbes körkort. Det var inte sååå illa ändå.........., dessutom är det ju bara 9 år och 51 veckor kvar innan han får byta ;) (Y)

Såg blondinbellas nya "tv-program" idag ;] Gillar nog bloggen hennes mer :P Idag fick jag en överraskning när jag kom hem. Julklapp från akelius och en lapp där det stod mindre trevliga ord, det var mina käre granne som ville hälsa mig välkommen........ (hmpf...!) Julklappen var iaf 200 kr om man satte in 5000 kr på nåt bankkonto hos dom :P Fel kundgrupp på p2 för det tror jag :P En dataväska fick vi också. En svart en ;}



Stugan, mot önrun :) Mot åkersjön blir det på lördag :)

God natt (S)

Fredag natt


Sitter och väntar på Sofie. Ska skjutsa hem henne eftersom hon varit så duktig och jobbat hela kvällen som arrangör för disco =) Shopping turen tog i alla fall lååång tid. Det är svårt att bestämma sig. Tror vi gick igenom varenda affär och varenda kofta på hela birsta! Hittade i alla fall en svart skimrig relativt kort klänning som jag ska ha på nyårs banketten ;D (Y) för att klä upp sig! Över den ska ja ha en svart spets bolero och en skinnväst och svarta strumpisar. Nu kan man tro att jag ska på begravning och så men detta ska jag hitta på en lösning till ;) känner mig i alla fall nöjd! Ska bara träna på nyårs makeup nu ;) och Becka får agera håruppsättare/fixare ;) Tror jag ska be Sofie klippa mig imorrn också, less på luggen som bara hänger!

Imorrn ser min dag ut att jag sak sova och sen ut och åka skidor och sen klockan 3 kommer släkten! Så innan dess ska jag väl hjälpa till med maten och så :) Bra med träning så man hinner bli riktigt hungrig ;)

Idag har jag också beställt ett prova på kit av mineralsmink från nått företag i USA! Ska bli askul o testa sånt :P Hinner nog inte få det förrän efter lovet men. Jag har också insett att mitt bankkort inte fungerar i Kina och känns inte super kul med att gå runt med massa kontanter jämt så jag och pappa har sett ut ett mastercard kort åt mig. Tyvärr så kom vi på detta för en halv timme sen och banken har ju inte öppet på helgen så har skickat en 'intresseanmälan'. Hoppas verkligen att jag hinner få kortet innan jag åker! Vet inte riktigt hur jag ska lösa det annars. Här är länken till programmet som vi kommer ha i Kina.
http://www.nordicways.com/english/index.php/category-508.html

Kinesiska muren och shopping ser jag fram emot! Funderar på att köpa en kina bok som jag kan läsa på flygresan. Känns som att alla sevärdheter ger så mycket mer om man vet va fasen det är man kollar på och lite historia bakom den :)

Hinner åtminstone få 5 dagar av lugn på jullovet innan vi åker. Inte direkt utvilad till skolan igen sen men va fan ;) sånt man får ta ;D Känns så himla kul med detta och Rebecka, sluta fundera och go for it! Du skulle vara med mig nu för att höra en riktig positiv optimist inför detta ;) Måste betyda att jag kommer leva 15 år längre!
I övrigt känns de lite ensamt att vara hemma då "alla andra" befinner sig i Skellefteå. Även om jag vetat om detta. Skulle verkligen behöva ta tag i kemin. Fy fan. Jag börjar köra med den s.k 'stopp' tekniken. Allt som på något sätt är jobbigt/problematiskt/stressingångsättande ignorerar jag. Bra ibland men inte alltid dock... Speciellt inte på torsdag nästa vecka!

Imorrn får jag inte glömma att skriva och skicka iväg min julklapp till min käre italienske vän Maria. Hon ska få åre choklad tryfflar av mig! Får se om det blir italien i sommar, vore jäkligt nice! Hon har ju skrutit över 'the italian boys' men man måste ju bilda sig en egen uppfattning innan man kan hålla med liksom ;) Jag menar, ska man skaffa sig en vinge lr två lär man ju anstränga sig lite, eller tjejer? :)

Idag gjorde jag min första överföring via internet också ;) bra gjort av mig! 300 kr halebop :P Äntligen gratis sms!! Härligt värre. Har insett att jag endast har möjlighet att använda dom till julafton men...man ska ju inte klaga.

Är trött nu, Sofie får fasen ringa nu annars får hon gååå hem :P
God natt och hoppas på en trevlig helg.

Friday


Äntligen hemma. Tågresan igår kväll var ett stort lidande. Började med att tåget var försenat  sen väntade inte mittnabo i östersund så då fick jag åka sj tåget istället där dom lär ha haft 1000 grader i vagnarna. Var super trött då jag inte svit ngt heller så (Y) ! Det fick jag göra i natt istället, det behövdes! Tog sovmorgon och klev upp 11. Sen dess har jag ätit frukost duschat, pluggat i ca 20 min (:S ) och nu väntar jag på att min käre mamma och syster Sofie skall komma och hämta upp mig för vi ska nämligen handla bankett kläder till mig ;) wiie! Så jag är ledsen becka, du blir nog själv i järpentröjan!! Men jag lovar ja kan sitta bredvid dig iaf :P

Jag, Rebecka, Sebbe, Johan och Mangen :D vilket gäng, fan va kul alltså! Kemi läraren förstod att jag hade svårt att fokusera på skolan nu (hoppas han ta de i beräkning på provet nästa vecka :P )

Nu kmr mamma och sofie och så nu ska vi dra :D

see ya ;D

I väntan på mat

Sitter och väntar på Linnea :) Vi skall gå till matan tillsammans, vi tappra längdare som är kvar. Sitter fortfarande med ett leende på läpparna trots en sömn på cirkus 0,0 timmar i natt! Jag drömmer om Kiiina! Tror fortfarande att nån ska komma och säga till att - Jill detta är ett skämt!!
Nu hör jag Linnea i dörrn, dags o dra! ;) hem ikväll :)

Nyår i Kina

Hyffsad rubrik va ;)

Kina 25/12 till 10/1!! 16 dagar, fan va coolt. Dessutom gratis + att åka skidor i kina! Jag är mållös!

+ Till 2:a tjejorna som gjorde i ordning supergod glass idag! Tack! Vi får ta gossip girl marathon senare! ;)
+ Kina resan!
+ allmänt bra timing på den ;)
+ ska åka hem imorgon!

Super! Ska försöka lugna ner mig nu ( som jag försökt senaste timmarna ;] )
Lycka till alla i skellefteå!

God natt :)

08/12/08


En pessimist lever i snitt 7,5 år kortare än en optimist. Det är dock skillnad på att vara pessimist och att inte må bra.

Varför finns det alltid en baksida med allt? Finns det någonting som enbart för med sig positiva aspekter? Jag tror inte det. Om man skulle leva ett liv utan svackor, sorg eller negativa sidor så skulle man inte uppskatta det positiva, glada och lyckliga lika mycket. Men det skulle fasen vara rätt skönt i alla fall.
- Allt för med sig ännu en erfarenhet och bla bla bla bla bla. Gör ju inte att det känns bättre för tillfället direkt. Känns som att allt staplas på hög och ligger där och skaver och det är ingenting som nånsin blir bra.  Och jag vet inte vad jag ska göra åt någonting av detta. Jag hatar hatar hatar att känna att jag inte vet vad jag skall ta mig till, vag jag ska göra. Får hoppas det i slutändan bådar gott. Det kommer det att göra. Och då är man ju en erfarenhet rikare....

Nu dunkar huvudet och jag behöver sömn. God natt!

Söndag morgon


Ligger och degar i sängen framför tv:n och datorn, härligt :P Igår var jag och linnea trött. Båda somnade på tåget hem. Blev väckt av konduktören 5 min innan järpen! Det är tröttsamt att handla julklappar! ;) Me nu är jag klar, skönt!! Ute i tid i år :)) Vi åt på åhléns också, jag åt vegetarisk buffé, den var god!

Igår kväll såg jag film med linnea 'get smart'. Den var helt okej, sevärd iaf! Sen kom evelina en sväng och sen halv 11 började britney dokumentären! Den var bra...Tycker det är fruktansvärt hur alla paparazzis håller på! Helt stört, jag skulle vara livrädd om jag hade så mkt människor som jaga en, jämt! Bra var dokumentären iaf..

Nästa helg ska jag hem! Det ser jag framemot, farmor och farfar skall komma ner på lördagen och sen på söndag ska jag, mamma, och sofie o ann (?) ut och äta :D kul!

Nu väntar en tv dag framför skidorna :P Ska försöka hinna med lite städning också. Möjligtvis lite kemi plugg....får se hur de blir med det.



España!

Lördag morgon


Sitter här och mumsar frukost. Snart ska jag och linnea dra in till östersund och shoppa. Nice! Igår bakade jag saffranslängd med vit choklad och mandel. Vart asgott så tänkte skriva receptet här;

75 gram smör/margarin
5 ½ dl vetemjöl
4 msk socker
2 pkt saffran (0.5 gram st)
½ tsk salt
50 gram jäst för söta degar (1pkt)
1 dl mjök
1uppvispat ägg

Fyllning;
50 gram smör
1 dl socker
150 gram vit choklad
ca 1 dl mandel
 Pensling;
1 uppvispat ägg
pärlsocker / mandelspån.

Smält smöret och ljumma till fingervarmt med mjölken. Häll i lite av vätskan för att lösa upp jästen i en bunke. Tillsätt resten av smör/mjölk blandningen. Tillsätt socker och saffran så att det löser upp sig i blandningen. Tillsätt ägg, salt och mjöl. Blanda till lämplig "fasthet". Låt jäsa i 45 minuter och dela sedan upp degen i 2. Kavla ut ena degen till en ca 25x30 cm fyrkant. Smöra över fyrkanten men mest i mitten. strö över 0.5 dl socker över fyrkanten. Hacka chokladen och mandeln och strö över i mittremsan. Skär sneda skåror, ca 10 cm långa, på båda sidorna om mitten.Vik ihop varje flik så det blir som en fläta. Lägg på plåten och låt jäsa ytterligare 15 minuter. Gör om samma sak med den andra degklumpen. Pensla och strö sedan över pärlsocker. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Jag hade vit choklad i ena och både mandel och vit choklad i andra, tyckte den med både mandel och choklad vart godast men de är ju en smaksak. Gillar man russin kan man använda det också. Kan rekommendera detta recept, mycket lätt att göra och smaken får +++++!!

Nu ska jag göra mig i ordning och invänta linnea! Ha en bra dag alla :)

// Jill

Skolan


Vila idag. Har varit hos rektorn för utvecklingssamtal nu. Det gick bra tror jag :S Han fråga om jag skulle rekommendera den här skolan och jag bara - nee, jag vet faktiskt inte. Känns som att jag klagat för mycket på skolan för att kunna rekommendera den. Men men, ärlig är jag ju iaf...
Har just äntligen skickat iväg min projekt och tidsplan, bättre sent än aldrig! Skall prata med Kicki om ett til blodprov också. Får bli på samlingen idag kanske? Längtar så jäkla mycket till lovet nu. Ett kemiprov kvar och nån grej på biologin kanske. Inte alls mycket men känns sjukt jobbigt iaf. Har inte kommit över provet från igår men har lyckats förträngt det ganska bra ändå. Det finns ju värre saker :)
En bra sak är att jag hade sovmorgon idag. Klev upp 20 över 9. Det var sköönt. En mindre bra sak är att jag har ont i nacken idag igen :(  Det positiva är att jag bara har ont på den högra delen av nacken istället för båda (Y). Idag börjar målet att äta pepparkakor inför nästa år så jag håller mig snäll även nästa år. Känner att snällheten börjar sina nu såhär sent på året så de är bäst jag börjar fylla på "snällhetsskafferiet" höhöhö. Jättekul, inte.

Idag är det pannkaka på skolan, WIE! Gott. Trodde det var igår, var supersugen på pannkakor också kommer jag till matan, inser att det är imorrn och istället är det fisk. Lyckan var gjord ;) Även om det var en god fick kunde jag inte riktigt njuta av den eftersom jag förväntat mig pannkaka. Till helgen ska jag till Östersund. Har fått sällskap nu också av Linnea! Vi ska snacka skit, chilla och kanske hitta nån julklapp. (sofie det börjar bli dags för att skriva en önskelista för dig!)

Veckorna går verkligen fort samtidigt som dom går så otroligt sakta!! De är bara 2 veckor o 1 dag till lovet. Nu måste sluta.

Onsdag

Ops, en vecka har gått.
Idag har jag haft fysik prov. Det gick dåligt, vill inte tänkte på det.

Imorrn är det pepparkakstävling, får se hur det går.
Imorrn har jag utveklingssamtal med rektorn.
Imorrn har jag kemi lektion.
På lördag ska jag åka in till östersund.
Min nacke är bättre idag och första gången på 3 veckor har jag kunnat sova ordentligt i natt,

- Kroppen kändes skit idag på träningen, sliten ..???

En helg kvar här, en helg kvar hemma och sen lov,

På lovet ska jag;
vara i åkersjön,
fira jul,
läsa män som hatar kvinnor,
köra skoter,
köra bil,
juldagsrea shoppa,
mysa vid kaminbrasan och se på svensson svensson,
baka, pepparkakor (riktiga), lussekatter och knäck.
Såg ett recept på saffransbröd med vit choklad i, det såg gott ut, kanske värt att testa?

Imorrn har jag sovmorgon till 10 och imorrn är det pannkaka på skolan
Jag är trött och lat och seg. Kommit in i ett -integöranågot- flow.



I jul vill jag ha en vetekudde till min nacke!


/Jill

RSS 2.0